SiolNET. Trendi Potovanja
1,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi "lebdeči" bazen, v katerem se bo plavalo 35 metrov nad ulicami Londona

1,82

termometer

bazen, London
Foto: Cover Images

Na Otoku bodo čez nekaj tednov odprli novo atrakcijo – prvi "lebdeči" bazen s steklenim dnom, v katerem se bo plavalo 35 metrov nad ulicami Londona.

Dih jemajoči bazen, ki v dolžino meri 25 metrov, se razteza med luksuznima stanovanjskima objektoma Embassy Gardens v regeneracijski coni Nine Elms v juhovzhodnem delu Londona, kjer se cene domovanj začnejo pri 600 tisoč funtih (okrog 690 tisoč evrov) in povzpnejo do 5 milijonov funtov (približno 5,7 milijona evrov) za stanovanje na vrhu stavbe.

Žal pa "lebdeči" bazen ne bo namenjen širši javnosti, temveč bodo 35 metrov nad tlemi lahko plavali zgolj stanovalci luksuznih stavb in njihovi gostje. Ob tem bodo lahko uživali še v razgledu na Britanski parlament in eno največjih londonskih znamenitosti, Londonsko oko.

bazen, London Foto: Cover Images

bazen, London Foto: Cover Images

bazen, London Foto: Cover Images

Pred petimi leti kaj takšnega ni bi bilo mogoče

Idejo o lebdečem bazenu 35 metrov nad tlemi so snovalci dobili po tem, ko so se ubadali z rešitvijo, kako bi v okolici zagotovili dovolj prostora za zunanji bazen. "Ta ideja je res izstopala in se nam je zdela zelo zanimiva, čeprav v tistem trenutku, ko smo o tem začeli razmišljati pet let nazaj, niti ni bila izvedljiva. Ker pa je tehnologija v tem času precej napredovala, smo ga le lahko zgradili," je pojasnil eden od razvijalcev Sean Mulryan.

Akrilni bazen, ki so ga poslali iz ZDA in je pred prevozom prestal "obsežen preizkus trdnosti", je na stavbo pritrjen s tehnologijo, ki mu omogoča premikanje ob vetru. Na obeh koncih pa je še dodatno podprt s kadmi iz nerjavečega jekla, ki omogočata prostor za stopnice.

bazen, London Foto: Cover Images

bazen, London Foto: Cover Images

Preberite tudi:

Deepspot Trendi Na Poljskem odprli najgloblji bazen na svetu #video Biološki bazen Trendi Naravni bazen, ki ga čistijo s peščenimi filtri in s pomočjo rastlin #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin