SiolNET. Trendi Potovanja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Potrošniki vse bolj naklonjeni mobilnemu plačevanju

1

termometer

Vedno več ljudi namesto prave denarnice uporablja mobilno digitalno denarnico. Tudi trgovci so prepričani, da so zaradi mobilnega plačevanja bolj konkurenčni.

Družba MasterCard je skupaj z raziskovalno agencijo PRIME Research izvedla raziskavo o naklonjenosti kupcev do mobilnega plačevanja, ki je zajela več kot 13 milijonov komentarjev na družbenih omrežjih po vsem svetu.

Raziskava, ki so jo letos opravili že drugo leto zapovrstjo, je pokazala, da se naklonjenost mobilnemu plačevanju povečuje. Vse bolj raste tudi število potrošnikov, ki plačujejo s pomočjo mobilne naprave in število trgovcev, ki omogočajo mobilno plačevanje. Večina trgovcev, kar 88 odstotkov vprašanih, meni, da je mobilno plačevanje pozitivno, številni pa so ga označili za konkurenčno prednost.

85 odstotkov transakcij še vedno v gotovini

Iz zgornjih ugotovitev sklepajo, da so mobilna plačila v letu 2013 prešla od "zasnove do uporabe". Uporabniki, torej tisti, ki so že plačevali z mobilnimi napravami, so namreč leta 2013 spodbudili 81 odstotkov vseh pogovorov o mobilnem plačevanju. Tu je zaznati občutno spremembo glede na ugotovitve iz leta 2012, ko je samo 32 odstotkov tistih, ki so sodelovali v razpravi o mobilnem plačevanju, storitev tudi preizkusilo.

Po podatkih podjetja MasterCard, ki ponuja eno od dveh največ uporabljanih kreditnih kartic, je po svetu 85 odstotkov transakcij (po vrednosti) še vedno v gotovini. V Sloveniji jih je menda približno dve tretjini. Mobilno plačevanje, ki postaja vse bolj realna možnost, pa intenzivno razvijajo, tako da bomo kmalu namesto klasične denarnice vedno več lahko uporabljajo mobilno.

Vsebino omogoča MasterCard

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin