SiolNET. Trendi Potovanja
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Počitnice pri britanski kraljici (že) za 850 evrov na teden

4

termometer

Podeželsko posestvo britanske kraljice v grofiji Norfolk je priljubljena izletniška točka, manj znano pa je, da je mogoče tam tudi preživeti počitnice.

Posestvo Sandringham v Norfolku je eno najbolj priljubljenih podeželskih posestev britanske kraljice Elizabete II., ki tam z družino tradicionalno preživlja božične praznike in zimske dni vse do februarja, letos julija pa so se tam zbrali tudi za krst princese Charlotte. Ko kronanih glav ni v dvorcu, pa posestvo odprejo za javnost. Obiskovalci si lahko ogledajo tako dvorec kot pripadajoče vrtove in park ter kraljevi muzej.

A posestvo Sandringham ni le za dnevne obiskovalce – tam je mogoče preživeti tudi počitnice. Sicer ne v samem dvorcu, v katerem bivajo le člani kraljeve družine, ampak v dveh hišah, ki sta prav tako del posestva.

The Granary je nekdanji skedenj, ki so ga pred kratkim prenovili in spremenili v luksuzno opremljeno hišo. Ima tri spalnice s pripadajočimi kopalnicami, kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo ter teraso in lasten vrt.

Cene nočitev se začnejo pri 600 funtih oziroma okoli 850 evrih na teden, kar glede na to, da lahko v hiši prespi šest ljudi, ni veliko – pa še drva za peč v dnevni sobi so vključena v ceno.

Nekoliko dražje, od 885 evrov na teden naprej, je bivanje v Garden Housu, nekdanjem bivališču glavnega vrtnarja posestva. V hiši so štiri spalnice in dve kopalnici, dnevna soba in salon, jedilnica in kuhinja ter garderoba, pripada pa ji tudi vrt, s katerega je razgled na kraljevi dvorec.

Obe hiši je treba najeti za vsaj teden dni, v prvi, manjši, so prvi prosti termini šele oktobra, večjo pa je mogoče najeti že septembra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin