Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
13.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

pes plaža morje kopanje

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 13.13

7 let, 12 mesecev

Plaže, kjer se lahko namočijo tudi kosmatinci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ti pasji dnevi so še posebej pasji za štirinožne ljubljenčke. Če bi jim radi privoščili morsko osvežitev, je dobro vedeti, kje v Sloveniji in na bližnji hrvaški obali se jim bo najlepše godilo.

Če človeški kosmatinci na plažah (še) niso diskriminirani, je s psi drugače. Ne le, da se mnogi kopalci nočejo kopati v njihovi družbi, marsikje je psom vstop na plažo prepovedan. A tudi njim je vroče prav tako kot nam, poleg tega pa so večinoma navdušeni plavalci, ki obožujejo norčije v vodi. Zato smo prebrskali ponudbo nam najbližjih obal, kamor se lahko vsaj za kratek čas odpravite na čofotanje z najboljšim prijateljem.

Pasja plaža v Izoli Slovenska obala je že tako ali tako kratka in je na višku sezone težko najti kakšen kotiček zase. Še težje pa je, če imate s sabo psa. Vstop jim je namreč prepovedan na večini urejenih plaž. Če ne želite na katero od divjih kopališč, je najboljši izbor pasja plaža v Izoli ob nekdanjem Delamarisu, kosmatincem pa je v morje dovoljeno tudi v avtokampih v Ankaranu, Seči in Strunjanu.

Bogat izbor v Istri Kako je s Hrvaško? V nam najbližjih Istri in Kvarnerju je kar nekaj plaž, kjer so psi dobrodošli ali so jim celo namenjene. V Savudriji plažo za pse, ki ima celo pasji tuš, najdete pri svetilniku, podobno je v Umagu na delu plaže Sol Polynesia in delu plaže v kampu Park Umag. V Poreču še posebej hvalijo plažo Blue Moon, kjer je pasjim norčijam namenjen tudi poseben travnik, v Rovinju pa se lahko psi kopajo na plažah v zalivu Kuvi, pod parkom Zlatni rt in v Boriku. V Medulinu in Puli sicer nimajo posebnih pasjih plaž, lahko pa se vaši ljubljenci na tamkajšnjih plažah brez skrbi kopajo med 20. in 8. uro.

Do psov prijazni otoki Na kvarnerskih otokih je ena najbolje urejenih in najbolj priljubljenih pasjih plaž v zalivu Dražica na otoku Krku. Tudi sicer je ta otok do kosmatincev zelo prijazen, saj so jim del plaže namenili tudi na plaži Koralj pri kraju Šilo ter v Baški in Njivicah. Še bolj raznoliko ponudbo imajo na Lošinju, kjer je psom vstop dovoljen na osem plaž, recimo na plažo Veli Žal, kjer je psom namenjeno območje ob rtu Madonna, pasja plaža pa je tudi ob "človeški" plaži Bojčić. Prav tako je do psov prijazen sosednji otok Cres, kjer so pasji kopalci dobrodošli na primer na plaži pri naselju Gavza in na delu plaže v kampu Kovačine.

Pasje plaže tudi v Crikvenici, Opatiji in na Reki Na celinskem delu Kvarnerja ljubitelji psov zelo hvalijo pasjo plažo Podvorska v Crikvenici, ki nudi tudi vso dodatno opremo, kot so vrečke za iztrebke, posode za hrano in vodo ter pasji tuš. Na Reki so psi dobrodošli na plaži pod nogometnim stadionom na Kantridi, v Opatiji pa je urejena plaža v bližini hotela Adriatic.

Ne spreglejte