Piranske Soline že z drugo lastno prodajalno zunaj Slovenije

Družba Soline širi prodajno mrežo svojih trgovin tudi onstran slovenske meje. Te dni so odprli novo trgovino v Rovinju.

Najnovejša trgovina družbe Soline v Rovinju (na fotografiji) je njihova druga zunaj Slovenije. V Sloveniji jih imajo sedem: v Krajinskem parku Sečoveljske soline, Piranu in Portorožu, pa tudi v Kopru, Ljubljani, Mariboru in na Bledu.
Najnovejša trgovina družbe Soline v Rovinju (na fotografiji) je njihova druga zunaj Slovenije. V Sloveniji jih imajo sedem: v Krajinskem parku Sečoveljske soline, Piranu in Portorožu, pa tudi v Kopru, Ljubljani, Mariboru in na Bledu. Foto: Soline

V bogati paleti izdelkov iz piranske soli so poleg posebnosti za brbončice, kot so solni cvet, začimbna sol ali praline s solnim cvetom, tudi izdelki za dom in osebno nego, pa tudi izvirna osebna in poslovna darila.

Piranska sol, avtohtona slovenska blagovna znamka z zaščiteno označbo porekla, ki jo pridelujejo po potrjenem tradicionalnem postopku in izročilu, starem več kot 700 let, ter zgolj s tradicionalnimi orodji, se je uspešno uveljavila tudi kot značilen slovenski spominek, ki jih gosti iz tujine nesejo na praktično vse dele sveta.

Piranska sol tudi v hrvaški Istri

Avtohtoni izdelki iz soli najjužnejšega dela slovenske Istre pa so zadovoljne kupce našli tudi v hrvaškem delu Istre. Po lanskem odprtju trgovine Solin v Umagu so te dni svojo drugo trgovino zunaj Slovenije odprli še v Rovinju, le nekaj korakov od tržnice in starega mestnega jedra, kjer je zlasti v poletnem času vedno polno življenja.

Krajinski park Sečoveljske soline Krajinski park Sečoveljske soline Foto: Bojan Puhek

Sečoveljske soline – slovenska oaza tradicionalnega solinarstva

Tudi v hrvaških trgovinah bodo tamkajšnjim hrvaškim in tujim kupcem predstavili Krajinski park Sečoveljske soline, ki ga prav tako upravlja podjetje Soline. V severnem delu parka še vedno poteka pridelava soli, južni pa je urejen v solinarski muzej, kjer pridelava poteka natanko tako kot pred stoletji.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • stanly / 18.05.2017. ob 23:08

    a še niso hrvati preimenovali sol v sol iz savudrijske uvale

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano