SiolNET. Trendi Potovanja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od mode do hrane: Pradin lokal, ki ga je opremil znani režiser

1

termometer

"Ustvaril sem bar, v katerem bi želel preživeti svoje nedomišljijske popoldneve," je izhodišče opremljanja Pradinega bara v Milanu opisal ameriški režiser Wes Anderson.

Bar Luce, impresivni milanski lokal, združuje modo, kulinariko in film. Italijanska modna hiša Prada je v vlogo notranjega oblikovalca lokala, kjer si je mogoče privoščiti sladke in slane prigrizke, namreč postavila ameriškega režiserja Wesa Andersona. Filmskega ustvarjalca s svojevrstnim in prepoznavnim slogom, z močnim spojem sloga in substance. Na ta način pa se je Anderson lotil tudi oblikovanja.

Pradin lokal, kjer dopoldne diši po kavi, popoldneve pa spremlja zvok trkanja koktajl kozarcev, stoji v novem umetnostnem centru Fondazione Prada na jugu mesta. Njegovo zunanjost, preobrazbo stare destilarne in drugih stavb v industrijskem kompleksu z dodajanjem treh novih arhitekturnih struktur, so zasnovali v arhitekturnem studiu OMA, ki ga vodi arhitekt Rem Koolhaas.

Gostobesednost in živahnost milanskih lokalov Medtem ko zunanjost galerijskega centra komunicira s svojo industrijsko preteklostjo in okolico, Anderson v opremi lokala nagovarja značaj milanskih kavarn, še posebej tistih iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja. Bar Luce je poln barv, detajlov in ornamentov, v tem smislu pa sta gostobesednost ter živahno vzdušje italijanskih lokalov in načina življenja ujeta tudi v oblikovni jezik.

Prostor za resnično življenje "Narejen je za resnično življenje, zato mora imeti številne prijetne prostore za prehranjevanje, pitje, pogovore, branje," o svojem interjerju pravi Anderson. "Menim, da bi lahko predstavljal dobro filmsko scenografijo, hkrati pa sem prepričan, da je to še celo boljši prostor za pisanje scenarija." Tako lahko tu ob paninu nastane še celo film.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin