SiolNET. Trendi Potovanja
3,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najugodnejše plaže na svetu: med njimi tudi hrvaške

3,83

termometer

Cua Dai
Foto: Thinkstock

Le redko se zgodi, da je treba plačati za vstop na plažo, a to še ne pomeni, da na njej nimate nobenih stroškov. Kosilo, kakšna pijača in sladoled, pa se hitro nabere zajeten znesek. Na katerih priljubljenih plažah po svetu je najceneje preživeti dan?

Ob lestvicah najlepših plaž, pa naj bodo hrvaške, evropske ali svetovne, se vedno krešejo mnenja. Lepoto je pač težko izmeriti s konkretnimi številkami.

Drugače je s cenami. Potovalni spletni portal TravelBird je tako sestavil in objavil lestvico najugodnejših plaž. Za 250 najbolj znanih oziroma priljubljenih plaž v 66 državah sveta - izbrali so jih po lastni presoji - so izračunali, koliko denarja boste na njih porabili v enem dnevu.

Nujni stroški: krema za sončenje, hrana in pijača

Stroški vključujejo kremo za sončenje, pol litra vode, 0,33 litra piva, sladoled (cena za kos, kot sta lučka ali kornet v embalaži), kosilo (hrana in pijača za eno osebo) in morebitno vstopnino oziroma stroške potovanja pri zelo odmaknjenih plažah brez turističnih namestitev.

Vrh lestvice najcenejših prepričljivo zasedata Vietnam in Indija, ob azijskih pa je na lestvici presenetljivo veliko nemških plaž. Opazili smo tudi tri hrvaške: na 28. mestu je plaža pri Ninu, na 33. mestu je splitska mestna plaža Bačvice, na 51. mestu pa Zlatni rat na otoku Brač.

Primerjava cen (v evrih):

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin