SiolNET. Trendi Potovanja
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladi, samo še danes do 12. ure imate čas, da izkoristite to izjemno priložnost

0,83

termometer

 | Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Mladi, ki bi radi to poletje prepotovali Evropo, imajo le še danes do 12. ure čas, da se prijavijo za vozovnico v okviru nove pobude DiscoverEU, s katero bodo lahko med junijem in koncem oktobra raziskali staro celino. Izbranci bodo prejeli železniške vozovnice za potovanje po Evropi v vrednosti okoli 255 evrov.

EU bo mladim to poletje namenila 15.000 vozovnic, s katerimi bodo lahko odkrivali raznovrstnost in kulturno bogastvo Evrope, sklepali nova prijateljstva ter razvijali občutek evropske identitete. 

Prijavite se lahko tukaj.

Kandidati morajo biti 1. julija 2018 stari 18 let, imeti državljanstvo EU in biti pripravljeni potovati letošnje poletje. Izbrani kandidati bodo lahko potovali sami ali v skupini do pet oseb, praviloma z vlakom.

železniška proga tiri Novice Rok končanja prenove kočevske železniške proge podaljšali za pol leta

Ker je leto 2018 evropsko leto kulturne dediščine, se bodo lahko udeležili številnih dogodkov, ki so organizirani povsod po Evropi.

EU bo sicer jeseni mladim podelila še dodatnih 5.000 vozovnic in tako potovanje po Evropi letos omogočila 20.000 18-letnikom.

Če bodo države članice EU in Evropski parlament podprli predlog Evropske komisije, da se pobuda vključi v program Erasmus, bo med letoma 2021 in 2027 lahko potovalo še dodatnih 1,5 milijona 18-letnikov.

Emonika Posel danes "Do leta 2020 bo Ljubljana dobila novo avtobusno in železniško postajo" Železniška postaja Novice Ljubljanska železniška postaja: kolo boste še vedno morali potiskati
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin