SiolNET. Trendi Potovanja
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ledena dežela letos prinaša ledeni bar in dvakrat daljši tobogan

0,30

termometer

Ledena dežela se vrača v Ljubljano in bo že peto leto popestrila zimsko dogajanje v Sloveniji. Pravljične podobe, ustvarjene iz prepleta ledenih in snežnih skulptur, ki so jih oblikovali znani slovenski in tuji umetniki, se razprostirajo v 200 kvadratnih metrov veliki dvorani, ohlajeni na minus štiri stopinje Celzija.

[video: 66408 / ]

Ledena dežela, ki nastaja v ljubljanskem BTC, bo letos ponudila kar nekaj novosti. "V Ledeni deželi letos prvič izdelujemo snežno skulpturo, kar je za nas dodatna popestritev, predvsem pa izziv, kako to izvesti in izdelati skulpturo iz snega," je povedal Miro Rismondo, vodja Ledene dežele.

Snežnega izziva se je lotila umetnica Maša, ki prihaja iz Rusije in ima z ustvarjanjem skulptur iz snega že kar nekaj izkušenj, iz ledu pa skulpture izdeluje še sedem drugih umetnikov.

Ledena dežela Foto: Arhiv organizatorja

Ledena zmajčica, ki ji boste lahko sedli v naročje

Še ena novost, ki jo pripravljajo v ozadju, je daljši tobogan, ki je po besedah vodje Ledene dežele dvakrat daljši kot pretekla leta. "Narejen je iz snega in ledu, pokrit bo z ledenimi ploščami, tako bodo najmlajši lahko še bolj uživali," je pojasnil Rismondo. Nekaterih skulptur se bo mogoče tudi dotikati in celo sesti nanje, kot je recimo veličastna zmajčica, ki se ji bo mogoče usesti v naročje.

Bitja so letos prvič izdelana samo iz slovenskega ledu. Medtem ko so za izdelavo ledenih blokov potrebovali skoraj vse leto, so do zadnje malenkosti dodelani liki narejeni veliko hitreje, kot je povedal Rismondo, za eno skulpturo potrebujejo štiri dni dela.

Ledena dežela Foto: Arhiv organizatorja

Za obisk se toplo oblecite!

Delo ni tako zahtevno, težji so pogoji, v katerih delajo. Kljub minus štirim stopinjam Celzija, ki jih kaže termometer, je občutek mraza zaradi hladilnih naprav večji. Ob obisku se zato toplo oblecite, a ne pozabite, da se boste lahko v ledenem baru greli s pijačo, vaši otroci pa z igro v pravljični ledeni deželi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin