Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
13.19

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto: Thinkstock in Sava Turizem

Natisni članek

advertorial noč čarovnic počitnice Sava turizem terme

Petek, 29. 9. 2017, 13.19

2 meseca

Kje se bo kmalu začelo iskriti od čarovniške energije?

Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto: Thinkstock in Sava Turizem

Noč čarovnic, ki se je prijela tudi pri nas, ima posebno moč. Pokukali smo v slovenske terme, kjer se bo med krompirjevimi počitnicami menda kar iskrilo od čarovniške energije.

noč čarovnic buče | Foto:

Jesen je tisto obdobje, ko se spet obrnemo navznoter in se začnemo povezovati z ljudmi, ki imajo podobne interese. Tako najdemo davno izgubljeno energijo, brez katere ni polnega življenja in ki smo jo poleti tako radodarno razdajali okrog sebe.

Energija, ki nas poveže z naravo in sočlovekom

Konec oktobra, ko imamo končno spet nekaj časa, da si oddahnemo od divjega vsakdana, se tudi v Termah Banovci, Termah 3000 – Moravske Toplice, Termah Ptuj, Zdravilišču Radenci in Termah Lendava začne pretakati posebna energija, ki nam povrne zaupanje vase in nas poveže z naravo ter sočlovekom. To je nekaj, kar nam vse bolj manjka, odkar so naš čas prevzeli družbeni mediji in sodobna tehnologija.

Prav krompirjeve počitnice so namenjene ustvarjanju čarobnih družinskih trenutkov, ki nam spet za nekaj časa napolnijo baterije. Če verjamete v čarovnije, se odpravite v ene od prekmurskih ali štajerskih term, kjer se bo na vsakem koraku dogajalo nekaj zanimivega, nekaj, kar boste hoteli deliti s svojimi najdražjimi.

Znate ustvariti nekaj dodatnega časa?

ustvarjanje družina | Foto:

Ob izkušenih animatorjih boste skupaj z najmlajšimi dobili občutek, da se čas drugače vrti in da ga je kar naenkrat poln koš. Vsak trenutek zase, ki ga boste preživeli ob ustvarjanju z najrazličnejšimi materiali in tehnikami, se vam bo v srce zapisal kot nepozaben čas, ki ste si ga vzeli le zase. Izdelki, ki jih boste odnesli s seboj domov, pa vam bodo še dolgo govorili zgodbo o tem, kaj zmorete in kakšna moč se skriva v vas.

Seveda si je pred ustvarjanjem treba vzeti čas za aktiven počitek. Najbolj vas bo sprostilo razvedrilo v bazenih s toplo vodo, ki ima v Prekmurju in na Štajerskem blagodejne lastnosti.

Kopanje z družino vas bo povezalo na poseben način, saj ima čofotanje v vodi prav terapevtsko delovanje in poglobi zaupanje med družinskimi člani. Ko se boste ponovno povezani odpravili iskat navdih na različne delavnice, boste ugotovili, kaj vse zmorete ustvariti.

Kako slediti trendu in hkrati biti edinstven?

ustvarjanje kreativnost | Foto:

Bodite unikatni, sledite trendu. Sliši se malce protislovno, a ustvarjanje je v svetu, prežetem z industrijskimi izdelki in instantnimi vrednotami, dobilo veliko veljavo. Vedno več je vredno, da znamo nekaj narediti sami, da smo sposobni svoje misli in ideje prenesti v realnost in da zmoremo toliko koncentracije, da izpod naših rok nastanejo čudoviti izdelki. Čisto naši.

Vedno več ljudi, ki sledi trendom "ustvari sam", se strinja, da je ustvarjanje postalo moderna joga, nekakšna meditacija, ki nam odpira nove dimenzije življenja. To dokazujejo tudi številne spletne strani, namenjene projektom "ustvari sam", kot so Five minutes Crafts, ki ima 37 milijonov sledilcev, DIYprojects.com, Buzfeed, Lifehack, spletni katalog idej Pinterest, kanal YouTube in številni drugi, ki nam odpirajo pogled v svet domišljije in novih idej.

Čeprav nam sodobna tehnologija včasih ukrade prenekatero minuto, ki bi jo lahko porabili drugače, pa smo po drugi strani precej hvaležni, ko lahko navdušenje nad svojimi izdelki delimo s širnim svetom. V tem pogledu nam vseprisotna družabna omrežja pridejo še kako prav in zakaj jih ne bi izkoristili.

Skrb zase ni le skrb za zunanjo lepoto

ustvarjanje pisanje jesen ženska | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Že imate kakšno idejo, kako boste poskrbeli zase zdaj, ko imate malce več časa za razvajanje in svoje interese? Večina ljudi se začne ozirati za lepotnimi tretmaji, ki nam povrnejo urejen videz in izoblikovano telo.

Skrb zase pa je veliko več kot to. Svojega duha nahranimo tudi z različnimi aktivnostmi, s katerimi razgibavamo možgane. V to področje spada tudi ustvarjalna dejavnost.

Moja ideja je hrana za moje možgane

igra sestavljanka | Foto:

Ko se z mislimi potopimo v neko idejo in jo razdelamo do konca, se zaradi te močne osredotočenosti v našem najskrivnostnejšem organu med različnimi deli začnejo tvoriti povsem nove povezave, zaradi česar naši možgani ostanejo prožni.

Nekatere dejavnosti zahtevajo več koncentracije, saj je treba slediti zapletenim navodilom, kar posledično še poglobi našo sposobnost pomnjenja. Zato je dobro imeti hobi ali priljubljeno dejavnost, ob kateri pozabimo na ves svet in se popolnoma sprostimo. To nam predstavlja tudi določeno motivacijo, da lažje zdržimo trenutke, ki nam niso najbolj pogodu. Tudi ideja, da nas neka dejavnost povezuje s krogom podobno mislečih prijateljev, nam daje svež zagon in nas družbeno izpolnjuje.

Čas za kreativne delavnice je tudi rdeča nit jesenskih programov v Termah Banovci, Termah 3000 – Moravske Toplice, Termah Ptuj, Zdravilišču Radenci in Termah Lendava.

Tako se gostje na poseben način povežejo z lokalnim okoljem, saj pri ustvarjanju uporabljajo predmete in materiale iz lokalnega okolja – denimo slamo in kamne iz Mure –, v projekte vključujejo trajnostne zgodbe in za izdelke uporabljajo odslužene predmete (lampijončki iz marmeladnih kozarcev).


Počitniške družinske čarovnije v Termah 3000 – Moravske Toplice

terme sava | Foto:

Naredi sam, naredi zase! Ustvarjali boste grozljive lampijončke, strašno slastne piškote, grozljive majice, grozne napitke, "sladkolovske" posodice in še kaj.

Ne zamudi Krumčijade! Tekmovali boste v igrah in spretnostih s krompirjem. Če boste imeli krompir, lahko osvojite slastno nagrado.

Obožujemo krompir! Iz krompirja boste izdelovali slike in štampiljke ter prav posebno specialiteto, ki jo na koncu tudi pojeste – prekmurske dödöle.


Počitniške družinske čarovnije v Termah Ptuj

terme sava | Foto:

Naredi sam, naredi zase! Po rimske izdelke vam ne bo treba v Rim! Rimski mozaik, glasbila in medaljon boste izdelali sami, pa še kakšnega prijaznega duhca in pajka za povrhu.

Pridi na kostanj! Veseli kostanjev piknik je obvezen za vse – zabeljen bo s harmoniko in moštom za starše.

V mesto gremo! Nekaj minut peš ob Dravi in že boste na tlakovanih ulicah najstarejšega slovenskega mesta Ptuj. Poiščite mestno hišo, gledališče, maketo mesta, grad in samostan. V terme se lahko vrnete z brezplačnim krožnim avtobusom.


Počitniške družinske čarovnije v Zdravilišču Radenci

terme sava | Foto: Naredi sam, naredi zase! Ker vsaka prava coprnica in coprnik potrebujeta metlo, čarobno pregrinjalo in prijatelja duhca, jih boste izdelali sami in se pri tem strašno zabavali.

Spoznaj Prekmurje! Tam obdarujejo duše, pečejo repnjačo in džabukačo ter buče predelujejo v olje, namaze in druge dobrote.

Naženi coprnico! Čisto pravi vzdrževalec hotela vam bo zaupal vse svoje trike in orodja, s katerimi coprnico preganja iz hotelskih prostorov.


Počitniške družinske čarovnije v Termah Banovci

terme sava | Foto: Naredi sam, naredi zase! Čudežna bitja Krumpeki vam bodo pomagali pripraviti spiralni krompir, kaširane buče, čarovniške klobuke, metle in plašče.

Krumpeki potrebujejo pomoč! Banovce bo napadlo nevarno zlo. Pri premagovanju tega jim bodo s svojimi spretnostmi in izdelki pomagali otroci ter celo pripadniki Slovenske vojske. Otroci v zahvalo za trud dobijo krasen nahrbtnik.

Narava je najboljša učiteljica! Obiskali boste čebelarja, v gozdu nabirali jesenske plodove, na travniku pa rastline za herbarij.


Počitniške družinske čarovnije v Termah Lendava

terme sava | Foto: Naredi sam, naredi zase! Pekli boste znamenite lendavske perece. Da pa vam vabljivih zalogajčkov ne poberejo navihani vrabčki, boste naredili tudi ptičje strašilo iz koruznega ličja.

Prihaja Bučarijada! Kup rumenih buč že čaka na majhne in vesele goste, da jih očistijo, vključijo v svoje spretnostne igre in postavijo na ogled.

Lov na veliki krompir! Sodelujte in poiščite skrite točke z navodili, ki vas bodo popeljale  do velike košare krompirja in razposajenega piknika v naravi.

Ne spreglejte