SiolNET. Trendi Potovanja
3,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako iz skale ustvariti sodoben dom

3,90

termometer

skala
Foto: ameykphotography.com

Arhitekt Amey Kandalgaonkar je v svoji idejni zasnovi sodobni dom umestil v veliko skalo. Navdihnilo ga je starodavno mesto Mada'in Saleh v Savdski Arabiji, ki je vklesano v klife.

V svojem idejnem projektu je mojster ustvarjanja 3D-konceptov Amey Kandalgaonkar najprej ustvaril skalo, v to pa nato umestil sodoben dom, poln presenečenj, predvsem zaradi načina, kako je vpet v naravni material. Pogled na hišo z minimalistično fasado, vgrajeno v veliko kamnito gmoto, z različnih točk razkriva zapleteno konstrukcijo.

Razbrazdana skala in gladek beton

Arhitekt je precej časa porabil za računalniško oblikovanje skale, ki je kiparski proces. Zaradi vizualne kompleksnosti kamna Mada'in Saleh je za doseganje ravnovesja ustvarjalec objekt zasnoval iz kock, celotno strukturo pa razkrije šele pogled iz ptičje perspektive. V nasprotje z razbrazdano strukturo kamnine pa je postavil gladek beton, iz katerega je oblikoval zunanjost objekta.

Arhitekt Amey Kandalgaonkar je v svoji idejni zasnovi sodobni dom umestil v veliko skalo. Navdihnilo ga je starodavno mesto, izklesano v klife, Mada'in Saleh v Savdski Arabiji. Arhitekt Amey Kandalgaonkar je v svoji idejni zasnovi sodobni dom umestil v veliko skalo. Navdihnilo ga je starodavno mesto, izklesano v klife, Mada'in Saleh v Savdski Arabiji. Foto: Wikipedia

Preberite še:

Dela Victorja Enricha Trendi "Delaj tisto, v čemer si dober, medtem pa poskušaj odkriti, zakaj tega ne maraš" hisa rusija Dom Futuristični dom milijarderja z vzdevkom "ruski James Bond" #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin