Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2016,
7.26

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil

Natisni članek

Siol z vami na dopustu Si.mobil advertorial branje Plažnice

Nedelja, 10. 7. 2016, 7.26

2 meseca

"Kako bi rekel, vse drugo mi hodi po glavi, le knjige ne"

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil

Plažnice

Idilična grška vasica, poletje je v zraku, vročina. Le kakšno avanturo noč pripravlja lepima zaljubljencema? Plažna literatura avtorja Arjana Pregla je vse prej kot običajna pripoved.

Plažnice so brezplačne kratke zgodbe za preganjanje poletnega dolgčasa izpod prstov priznanih slovenskih avtorjev.

Namenjene so tako tistim, ki jim je v kovčku zmanjkalo prostora za knjigo, kot tistim, ki jim je smisel življenja branje na plaži. Nova Plažnica izide vsak torek, četrtek in soboto na plaznice.odljudi.si

Naj vas tokrat zanese ob branju Plažnice Plažna literatura:

"Pesek se je nagajivo smukal med prsti osemnajstletnega dekleta. Vsake toliko ji je rahel val splaknil noge." (Plažna literatura, Arjan Pregl)

Plažnice | Foto:


Arjan Pregl:

Arjan Pregl (1973) je akademski slikar in magister umetnosti. Poleg slikarstva se ukvarja z ilustracijo, piše o slikarstvu, poučuje in seveda ne nazadnje piše (zelo) kratke zgodbe. Do zdaj jih je objavil v revijah Literatura in Idiot. Leta 2007 je (sicer pod psevdonimom Kinky Tone) zmagal na natečaju za kratko zgodbo pri Airbeletrini, leta 2015 pa se je najbolje odrezal v hitrostnem pisanju zgodb pred občinstvom – Urne zgodbe. Pripravlja kratkoprozniprvenec, ki bo izšel (verjetno) leta 2017 pri založbi Literatura v zbirki Prišleki.

Ne spreglejte