Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 8. 2018,
19.41

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

turizem terme

Četrtek, 23. 8. 2018, 19.41

5 let, 8 mesecev

Kaj vse lahko počnete v Rimskih Toplicah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Dobro telesno počutje pozitivno vpliva na naše razpoloženje, duhovna svežina pa drži pokonci tudi naše telo, zato je pametno poskrbeti tako za telo kot duha. In prav Rimske Toplice spadajo med tiste kraje, kjer lahko v vročih poletnih mesecih na različne načine poskrbimo za oboje.

Stari Rimljani so nam zapustili množico modrih rekov in pregovorov. Eden od najbolj znanih je "mens sana in corpore sano", kar pomeni "zdrav duh v zdravem telesu". V Rimskih termah lahko doživite pravi rimski raj in se vrnete k bistvenemu: pomirjujoči naravi, zdravju, dobremu počutju in sprostitvi. Termalna voda v termah je ena od najbogatejših in najbolj zdravilnih v Sloveniji. Dokazano pomaga pri zdravljenju različnih ortopedskih in revmatskih obolenj. Odlična lega v dolini z neokrnjenimi gozdovi pa blagodejno vpliva na kronična obolenja dihal.

Okolica skriva zanimive izletniške točke

Kakšne avanture si lahko privoščimo v krajih ob Savinji. Rimske terme so bile izhodišče ekipe Planet TV za odkrivanje številnih zanimivih izletniških točk, ki jih skrivajo Rimske Toplice z okolico.

"Dejstvo je, da si želimo, da gostje spoznajo tudi okolico. Veliko jih napotimo na Aškerčevo domačijo, kjer spoznajo, kako se prideluje sir, in zgodovino domačije," je povedala Evelin Krajnc, vodja prodaje in trženja Rimskih term.

In prav ta je bila naša prva postojanka. Le dve minuti z avtomobilom smo potrebovali od Rimskih term. Ko smo prispeli do posestva, je pogled najprej pritegnila več kot 500 let stara hiša.

"Marija ni veverica, ki bi skakala po drevesih in se prikazovala ljudem"

Za to, da je dediščina pesnika balad in romanc Antona Aškerca tako ohranjena, skrbijo njegovi sorodniki. Prapranečak Matjaž Aškerc o njem pove marsikatero zgodbo. "V Šmarju pri Jelšah so ljudje želeli ob gozdu postaviti kapelo, ker naj bi se tam prikazovala Marija. Aškerc jim je s prižnice povedal, da Marija ni veverica, ki bi skakala po drevesih in se prikazovala ljudem," pravi Matjaž Aškerc z domačije Antona Aškerca.

Pot nas je vodila do družine Šolar, katere medeno pravljico krojijo čebele.

"Čebelarimo na sedmih lokacijah s približno 130 panji. V naše čebelarstvo se je vključila tudi mlada družina," je razkril čebelarski mojster Franc Šolar.

Skupaj so poskrbeli tudi za razvoj apiturizma. V prvem prostoru čebelnjaka tako ponujajo medene masaže.

 

 

Ne spreglejte