Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 11. 2016,
11.48

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Banka SKB

Natisni članek

avtomobilsko zavarovanje advertorial Banka SKB gotovinski kredit

Torek, 29. 11. 2016, 11.48

2 meseca, 1 teden

Da bo pozimi čim manj razbite pločevine in slabe volje

Vsebino omogoča Banka SKB
avto, škoda | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Čas, ko smo morali zamenjati zimske pnevmatike, je že mimo. Kmalu lahko pričakujemo, da bo prvi sneg pobelil ceste in takrat moramo biti še posebej previdni, saj se vozne razmere drastično spremenijo.

Razmere na cestah v zimskem času so povsem drugačne kot v preostalih letnih časih. Že v nekaj kilometrih lahko iz povsem suhe ceste zapeljete na zasneženo ali mokro cesto, lahko pa vas preseneti poledica. Previdnost v takšnih razmerah ni nikoli odveč.

Pomembna je dobra zimska oprema. Sem zagotovo spadajo primerne zimske pnevmatike. Pozanimajte se o njihovi kakovosti, ceni in karakteristikah. Dobro je preveriti tudi delovanje zavor …

Zjutraj si lahko prihranite praskanje ledu s stekla led, avtomobilsko steklo | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Preden se usedete v avto in odpravite na pot, je dobro, da postorite nekaj osnovnih stvari. Če vas je čez noč presenetil sneg, je treba avto zmeraj temeljito očistiti. Tudi streho, saj vam lahko ob zaviranju avta s strehe vrže na vetrobransko streho in kar naenkrat pred seboj ne boste videli nič. Ne pozabite očistiti žarometov na lučeh. Poleg snega se pozimi pogostokrat zgodi, da je treba s stekel na avtu praskati led, kar za marsikoga ni prijetno opravilo.

Nasvet: praskanju leda se boste izognili tako, če boste steklo prekrili s kartonom ali z odejo, vzvratna ogledala pa lahko pokrijete z navadno vrečko.

 

Je morda čas za novo vozilo?

Nekateri avtomobili so lahko dotrajani do te mere, da je potrebno kupiti novega. Morda je zimski čas ravno pravšnji čas za nabavo novega avtomobila, saj pri nekaterih proizvajalcih lahko dobite brezplačne zimske pnevmatike. Kupiti nov avto ni majhen zalogaj. Veliko lažje vam bo, če boste izkoristili ugodno ponudbo gotovinskega kredita banke SKB za nakup novega avtomobila. Poleg tega pa vam bodo nudili še ugodno financiranje avtomobilskega zavarovanja.

nakup novega avtomobila | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Nekaj zlatih pravil, da boste varni vi in soudeleženci v prometu:

Poleg že omenjenih pnevmatik in zavorah je še nekaj stvari, ki jih je dobro upoštevati v zimskih razmerah:

  • priporočamo, da je med obvezno opremo lopato, verige in da imate vedno dovolj tekočine za vetrobransko steklo (naj bo tekočina za zimske temperature, da vam ne bo sproti zmrzovala)
     
  • poskrbite za primerno varnostno razdaljo med vašim vozilom ter vozilom pred seboj. Z varnostno razdaljo boste lahko varno zavirali, ko se pred vami pojavi kaj nepričakovanega.
     
  • Ko zavirate, to storite narahlo in če se le da postopoma. To pomeni, da na stopalko pritisnite nežno in večkrat.
     
  • Kadar spreminjate smer vožnje, to delajte počasi, saj vas ob hitrem zavijanju lahko začne zanašati. Prav tako speljevanje ne sme biti sunkovito.
     
  • Zelo previdni morate biti na izpostavljenih delih ceste (nadvozi, mostovi, ceste s senčno lego). Tam se največkrat pojavi poledica.
     
  • V zimskih razmerah se skušajte malo prej odpraviti na pot. Tako boste lahko vozili bolj počasi in bolj mirno.
     
  • Na cesti niste nikoli sami, zato upoštevajte soudeležence na cesti in bodite strpni do ostalih voznikov.

Zavarovanje avtomobila | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Iščete najcenejše avtomobilsko zavarovanje v Sloveniji?

Verjetno poznate znani pregovor, da nesreča nikoli ne počiva. Na cesti nas lahko velikokrat kaj preseneti, ob zmečkani pločevini pa nas boli glava. Slabi volji se lahko izognemo, če je avto ustrezno zavarovan.

Pri SKB ponujajo zavarovanja zavarovalnice GENERALI, kjer lahko varni vozniki sklenete res ugodno avtomobilsko zavarovanje v Sloveniji. Poleg obveznega zavarovanja avtomobilske odgovornosti (AO) lahko zavarovalno polico obogatijo tudi z dodatnim zavarovanjem avtomobilske odgovornosti AO-plus, splošnim kasko zavarovanjem ali s paketom dodatnih kasko zavarovanj po vaši meri.
 

Kakšne so  prednosti avtomobilskega zavarovanja zavarovalnice GENERALI:

  • zamrznitev bonusa, ki velja za obvezno avtomobilsko zavarovanje (AO in zavarovanje AO-plus), če ste že imetnik najmanj premijskega razreda 4. Ob nesreči tako ne izgubite bonusa na vaši zavarovalni polici in vam ni treba plačati višje premije ob naslednjem avtomobilskem zavarovanju;
     
  • varnim voznikom nudijo 5 % popust za brezškodno dogajanje; Vsi vozniki osebnih vozil, ki v zadnjih dveh letih niste povzročili prometne nesreče (brezškodno dogajanje) ob sklenitvi novega ali obstoječega avto zavarovanja GENERALI, prejmete na obvezno avtomobilsko zavarovanje (AO in zavarovanje AO-plus) za varne voznike;
     
  • svojim strankam zavarovalnica vrne 10 % plačane kasko premije avtomobilskega zavarovanja, če po izteku zavarovalnega obdobja niste prijavili škode iz kateregakoli GENERALI kasko produkta (splošni, delni)
     
  • nudijo vam ugodno GENERALI avtomobilsko asistenco;
     
  • prejmete 5 % popust za takojšnje plačilo letne premije.

 

generali | Foto:  | Foto:

Ne spreglejte