Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 9. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Počitnice.si HURGADA počitnice potovanje PR članek

Petek, 16. 9. 2022, 8.00

1 leto, 7 mesecev

Hurgada v Egiptu je najbolj priljubljena zimska destinacija med Slovenci!

Oglasno sporočilo

Pred nami so hladni in megleni dnevi, zato je skrajni čas za načrtovanje novega pobega na toplo. Možnosti je veliko, a najbolj preverjena in med slovenskimi gosti tudi najbolj priljubljena destinacija hladne polovice leta ostaja egiptovska kraljica Hurgada, ki se ponaša z izjemno all inclusive ponudbo za vsak žep. Zatorej, yalla bina, to zimo počitnikujemo ob obali Rdečega morja!

SIVAGRANDBEACH4 | Foto:

Si predstavljate, da zimsko jutro začnete s skokom v prijetno toplo morje, si privoščite obilen zajtrk, potem pa dan preživite na plaži ali ob ogrevanih bazenih z all inclusive postrežbo? Ne, to ni znanstvena fantastika, temveč čisto resnična magična pravljica tisoč in ene noči, ko jo lahko doživite, če se to jesen in zimo odločite za počitnice v Hurgadi – nekoč majhni ribiški vasici sredi Egipta, ki je danes gosto poseljeno počitniško letovišče z več kot stotimi luksuznimi all inclusive namestitvami za vsak žep.

Najugodnejši paketi počitnic v Hurgadi

Foto: Shutterstock | Foto: Foto: Shutterstock

Če za večino destinacij na svetu velja, da jih je najugodneje organizirati v lastni režiji, pa so počitnice v Hurgadi velika izjema – turistični aranžmaji, ki jih ponujajo agencije, so običajno najcenejša možnost, res pa je, da je treba biti pazljiv, komu zaupate organizacijo svojega zasluženega oddiha. Popolna izbira so prav gotovo neodvisne spletne turistične agencije za rezervacije počitnic in potovanj, saj imajo te na enem mestu zbrane ponudbe vseh organizatorjev potovanj v širši regiji, s katerimi pa niso lastninsko povezane. V Sloveniji je ena najbolj znanih Počitnice.si, kjer pa gredo še korak dlje: poleg rezervacije počitnic vam ponujajo tudi možnost svetovanja! Prav zato vam je to jesen in zimo s Počitnice.si Hurgada bliže kot kadarkoli do zdaj, saj lahko na zahodno obalo Rdečega morja ugodno poletite vsako nedeljo z neposrednim poletom iz Ljubljane, tedenski poleti so organizirani tudi iz Gradca, z dunajskega letališča pa letalo proti Hurgadi vzleti celo večkrat na teden.

Če med ponujenimi možnostmi v iskalniku na njihovi spletni strani ne najdete želenega aranžmaja, ali pa se vam preprosto ne ljubi brskati po spletu, lahko na info@pocitnice.si enostavno pošljete povpraševanje za izbrano destinacijo z želenim terminom in letališčem odhoda, številom oseb ter pričakovano kakovostjo hotela. V le nekaj urah boste prejeli najugodnejše paketne ponudbe počitnic glede na zahtevane kriterije. 

Zakaj so počitnice v Hurgadi tako "in"? 

Foto: Shutterstock | Foto: Foto: Shutterstock

V Egiptu ima poletje svojo rezidenco skozi vse leto, večina namestitev pa ponuja storitev all inclusive, kar pomeni, da lahko počitnice preživite točno tako, kot se za popoln oddih spodobi: brez stresa, brez skrbi, popolnoma sproščeno! Številni hoteli so opremljeni z vodnimi parki, nekatere obdaja celo lasten koralni greben, povsod se lahko pohvalijo z bogatim dnevnim in večernim animacijskim programom, najmlajši pa se lahko vsak dan zabavajo v otroških klubih. Počitnice v Hurgadi so zato idealna izbira za vse generacije: tako za pare in mlade družine, ki si želijo akcije skozi ves dan, kot tudi za posameznike in seniorje, ki hlepijo po počitku ter popolni sprostitvi ob poležavanju na plaži ali ob bazenu z osvežilno pijačo v roki. 

Slovenski gostje priporočajo ...

V središču mesta Hurgada sta med Slovenci še posebej priljubljena hotela The Grand hotel 4* in The Grand resort 4*, ki ponujata vse, kar potrebujete za popoln oddih. Le 22 kilometrov severneje je letovišče El Gouna, ki ga zaradi številnih umetno ustvarjenih kanalov in otočkov številni imenujejo tudi egiptovske Benetke. Gre za enega najbolj mondenih in ekskluzivnih predelov Hurgade, kjer boste na svoj račun prišli ljubitelji golfa, kajtanja in jadranja.

Foto: Shutterstock | Foto: Foto: Shutterstock

V povsem drugo smer, približno 30 kilometrov južno od središča Hurgade, se boste peljali, če boste izbrali počitnice v predelu Makady Bay, ki se poleg čudovitih peščenih plaž ter kristalno čistega morja lahko pohvali tudi z lastnim koralnim grebenom, dostopnim kar z obale. Tukaj boste lahko občudovali pisan podvodni svet in uživali v pestrem naboru športnih aktivnosti za vse generacije. Med slovenskimi turisti so v tem delu mesta še posebej priljubljeni hoteli The Grand Makadi Hotel 5*, Sunrise Royal Makadi Resort 5*, Sunwing Waterworld Makadi Hotel 5* in Sunrise Royal Makadi 5*. Še kakšnih dodatnih deset kilometrov južneje pa boste na svoj račun prišli ljubitelji umirjenih počitnic – zaliv Soma Bay in mesto Safaga sta namreč ravno dovolj oddaljena od mestnega vrveža, da ponujata popoln odklop ter brezskrbno uživanje na zasluženem dopustu.

V Hurgadi ni nikoli dolgčas

Foto: Shutterstock | Foto: Foto: Shutterstock

Ne glede na to, katero namestitev izberete, imajo v Hurgadi vedno pripravljenih kar nekaj idej, kaj početi, če vam postane dolgčas. Ljubitelji zgodovine in raziskovanja si boste zagotovo želeli ogledati piramide v glavnem mestu Kairo, v Luxorju pa vas bo navdušil največji egiptovski tempelj Karnak – spektakularen kompleks svetišč, stebrov in obeliskov, ki opevajo veličastnost tebanskih bogov in faraonov. Od tam vas bo pot vodila do Doline kraljev, kjer se boste spustili v grobnice faraonov zvenečih imen, pa do templja vladarice Hačepsut ter Memnonovih kolosov, ki stojita na vhodu v Dolino kraljev. Nabrane vtise boste nato poskušali ozavestiti med zabavno plovbo z ladjico po Nilu do Otoka banan, kjer se boste lahko do sitega najedli tega sočnega sadeža, preden se vrnete v sodobni svet ponudbe all inclusive.

Foto: Shutterstock | Foto: Foto: Shutterstock

Avantur in zabave željni počitnikarji se boste zagotovo podali na katerega od otokov, ki obdajajo Hurgado in si s postanki sredi morja ogledali pisan podvodni svet Rdečega morja. Z malo sreče boste lahko občudovali jate delfinov v naravnem okolju in morda celo zaplavali z njimi. Za adrenalinske navdušence pa bo kot nalašč izlet v puščavo, kjer se boste zabavali med vožnjo s štirikolesniki in "buggyji", nato pa se z džipi podate na divjo avanturo, katere cilj bo vasica beduinov – arabske nomadske etnične skupine, ki živi daleč stran od sodobnega sveta. Z veseljem vam bodo ponudili sveže pečen kruh, vas v lekarni založili z naravnimi pripravki za vse tegobe tega sveta in vam ponudili prevoz s kamelami. Gre za posebno izkušnjo, ki jo je vsekakor vredno doživeti.

Privoščite si zimski oddih v mističnem arabskem svetu in rezervirajte svoje sanjske all inclusive počitnice še danes. Uporabite iskalnik ali pa pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si s svojimi željami glede odhodnega letališča, namestitve ter števila potnikov in že v nekaj urah boste na e-mail prejeli najugodnejše all inclusive ponudbe za nepozaben oddih v Hurgadi! Lahko nas obiščete tudi v naših agencijah v Supernovi Ljubljana Rudnik ali Supernova Kranj Primskovo.

Naročnik oglasnega sporočila je Turistična agencija Počitnice.si, d. o. o.

Ne spreglejte