Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 7. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Bled PR članek Sava turizem Sava Hotels & Resorts

Petek, 9. 7. 2021, 7.00

2 leti, 9 mesecev

Kulinarična pravljica skupine Sava Hotels & Resorts

Gurmanska avantura ob najlepših razgledih na lepote Bleda

Oglasno sporočilo

Bled velja za eno najlepših mest na svetu, ki na vsakem koraku razvaja z dih-jemajočimi razgledi, a to še zdaleč ni vse, kar ta slovenski alpski biser skriva v svojem objemu. Ne le zatočišče za popoln odklop in sprostitev na svežem alpskem zraku, Bled postaja tudi prava kulinarična destinacija. Prepustite se razvajanju v restavracijah in kavarni največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts, ki vas bodo presenetile s pristnimi gorenjskimi okusi, lokalnimi sestavinami in legendarnimi sladicami – vse to ob najlepših razgledih na blejsko kuliso!

Kulinarika Sava hoteli | Foto:

Kavarna Park – dom Originalne blejske kremne rezine

Še vedno velja, da med obiskom Bleda enostavno ne smete preskočiti sladkanja z eno in edino Originalno blejsko kremno rezino, ki je pred 67 leti nastala v Kavarni Park. Do danes so jih postregli že več kot 15 milijonov! | Foto: Še vedno velja, da med obiskom Bleda enostavno ne smete preskočiti sladkanja z eno in edino Originalno blejsko kremno rezino, ki je pred 67 leti nastala v Kavarni Park. Do danes so jih postregli že več kot 15 milijonov!

Bled je s pomočjo Sladogleda, omamnega sladolednega okusa, osvojil laskavi naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu! Okus Sladogled je sestavljen iz treh plasti: iz temne čokolade s surovimi zrni kakava, iz kvinojine sladoledne kreme z mandeljni, cimetom in rozinami ter bogatega mascarponeja. Sicer lahko v Kavarni Park izbirate med kar 18 različnimi okusi domačega sladoleda! | Foto: Bled je s pomočjo Sladogleda, omamnega sladolednega okusa, osvojil laskavi naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu! Okus Sladogled je sestavljen iz treh plasti: iz temne čokolade s surovimi zrni kakava, iz kvinojine sladoledne kreme z mandeljni, cimetom in rozinami ter bogatega mascarponeja. Sicer lahko v Kavarni Park izbirate med kar 18 različnimi okusi domačega sladoleda!

Restavracijo Julijana v Grand Hotelu Toplice na Bledu in njeno čudovito teraso najdete ob najlepšem delu Blejskega jezera. Restavracija je pod kreativnim vodstvom chefa Bertonclja Julijana dobila prestižno priznanje The Michelin Plate. Za sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok za leto 2020 je po klasifikaciji Gault&Millau prejela tri kape. | Foto: Restavracijo Julijana v Grand Hotelu Toplice na Bledu in njeno čudovito teraso najdete ob najlepšem delu Blejskega jezera. Restavracija je pod kreativnim vodstvom chefa Bertonclja Julijana dobila prestižno priznanje The Michelin Plate. Za sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok za leto 2020 je po klasifikaciji Gault&Millau prejela tri kape.

Ta butična restavracija sprejme le nekaj več kot 20 gostov in s svojo intimno atmosfero, čudovitim pogledom na Blejsko jezero in s sezonskimi gurmanskimi presežki privablja tiste, ki radi jed občutijo z vsemi čuti. | Foto: Ta butična restavracija sprejme le nekaj več kot 20 gostov in s svojo intimno atmosfero, čudovitim pogledom na Blejsko jezero in s sezonskimi gurmanskimi presežki privablja tiste, ki radi jed občutijo z vsemi čuti.

Chef Simon Bertoncelj skrbi tudi za razvajanje brbončic v hotelskih restavracijah Hotela Park in Rikli Balance Hotela. | Foto: Chef Simon Bertoncelj skrbi tudi za razvajanje brbončic v hotelskih restavracijah Hotela Park in Rikli Balance Hotela.

Vdih, izdih – sprostitev!

HOTEL PARK****

V hotelski restavraciji vas čaka vinska fontana z izbranimi slovenskimi vini. | Foto: V hotelski restavraciji vas čaka vinska fontana z izbranimi slovenskimi vini.

V sobah prenovljenega Hotela Park vas z balkona začara pogled na Blejsko jezero. | Foto: V sobah prenovljenega Hotela Park vas z balkona začara pogled na Blejsko jezero.

Prepustite se nepozabnim razgledom v savnah, na kopališču in terasi v Spa Park v Hotelu Park. | Foto: Prepustite se nepozabnim razgledom v savnah, na kopališču in terasi v Spa Park v Hotelu Park.

RIKLI BALANCE HOTEL****S

Kulinarična ponudba Rikli Balance Hotela temelji na svežih sestavinah in lokalnih jedeh. Pri zajtrku si na sveže pečen kruh namažite lokalni med, za kosilo vprašajte po gorenjski posebnosti, kot sta bohinjski sir mohant ali lokalna postrv zlatovščica, za osvežitev si v hotelskem baru naročite domači medeni ali planinski napitek ali napitek iz smrekovih vršičkov. | Foto: Kulinarična ponudba Rikli Balance Hotela temelji na svežih sestavinah in lokalnih jedeh. Pri zajtrku si na sveže pečen kruh namažite lokalni med, za kosilo vprašajte po gorenjski posebnosti, kot sta bohinjski sir mohant ali lokalna postrv zlatovščica, za osvežitev si v hotelskem baru naročite domači medeni ali planinski napitek ali napitek iz smrekovih vršičkov.

Sobe Rikli Balance Hotela so zasnovane, da pripomorejo k celoviti prenovi telesa in duha. | Foto: Sobe Rikli Balance Hotela so zasnovane, da pripomorejo k celoviti prenovi telesa in duha.

Naj vas začara bazenski kompleks v Rikli Balance Hotelu s pogledom na Blejski grad. | Foto: Naj vas začara bazenski kompleks v Rikli Balance Hotelu s pogledom na Blejski grad.

Brezskrbna rezervacija z epidemiološko garancijo

Da bo vaša rezervacija oddiha v teh negotovih časih res brezskrbna, so v največji slovenski turistični skupini Sava Hotels & Resorts uvedli nadstandarden set higiensko-zaščitnih ukrepov ter pripravili pogoje nakupa, ki ustrezajo aktualnim razmeram. Zadnji med drugim vsebujejo 100-odstotno brezplačno odpoved glede na epidemiološko stanje ter možnost brezplačnega premika ali odpovedi termina.

Naročnik oglasnega sporočila je Sava Hotels & Resorts.

Ne spreglejte