SiolNET. Trendi Potovanja
2,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dubrovnik prazen, kot ni bil že dolgo: potreboval bo vsaj še tri leta #video

2,12

termometer

K našim južnim sosedom se počasi vrača turizem, a to je še vedno samo obliž.

Dubrovnik turizem Trendi Še leto prej so se jih otepali, zdaj si v Dubrovniku želijo vrnitve potniških ladij #video

V Dubrovniku bi se ob takem času že trlo turistov, letos pa z lahkoto dobite prazno mizo v lokalu v starem mestnem jedru. "Trajalo bo zagotovo še vsaj od tri do pet let, da se bo naš turizem vrnil oziroma se vsaj približal stanju iz rekordnega leta 2019", pripoveduje eden od hotelirjev iz okolice Dubrovnika, kjer imajo zapolnjenih zgolj tretjino kapacitet enega od dveh hotelov, drugega hotela pa letos sploh ne bodo odpirali. 

Na eno od glavnih dubrovniških promenad se je vsako leto na začetku turistične sezone že trlo obiskovalcev, praktično nemogoče je bilo dobiti mizo v lokalu, nizke cene in padec obiska sta med drugim privabila tudi domače goste, ki jih je lansko leto bilo največ in tudi letos v Dubrovniku ponovno računajo nanje.

Dubrovnik Foto: Reuters

Trenutno na Hrvaškem dopustuje 47 tisoč Slovencev

Smo pa Slovenci tisti, ki se v Dubrovnik ponovno vračamo med prvimi, in smo tisti, ki pomagamo pri reševanju hrvaškega turizma. Trenutno na Hrvaškem dopustuje 47 tisoč Slovencev, letos pa so Slovenci zabeležili že več kot pol milijona nočitev.
 
To so številke, ki so zelo daleč od rekordnih. Leto 2019 se je vpisalo v dubrovniško turistično zgodovino, do konca avgusta tega leta ga je z letalom obiskalo dva milijona obiskovalcev, še dodatnih 800 tisoč s potniškimi ladjami. Mesto je zaradi nepregledne množice izgubilo utrip, ulice so pokale po šivih.

Trenutno je prazno in mirno, kot ni bilo že leta, pripovedujejo domačini.

Dubrovnik Trendi Opusteli Dubrovnik: tako prazen je danes ta jadranski biser #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin