SiolNET. Trendi Potovanja
8,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dobra novica za vse, ki ta konec tedna potujejo na Krk ali drugam na Kvarner

8,85

termometer

Prav pred enim od prometno najbolj obremenjenih koncev tedna v letu bo od danes naprej pot od mejnega prehoda Jelšane/Rupa do mostu na otok Krk spet v celoti mogoče prevoziti po avtocesti.

Danes dopoldne so ponovno odprli odsek hrvaške avtoceste A7 med priključkoma Hreljin in Šmrika, ki je bil več tednov zaprt zaradi obnovitvenih del, so sporočili iz Hrvaškega avtokluba (HAK).

Mejni prehod Rupa iz smeri Hrvaške proti Sloveniji

Prevedeno v razumljivejši jezik za mnogo slovenskih dopustnikov in "vikendašev", namenjenih na otoke Krk, Cres in Lošinj ter Crikvenico, Jadranovo, Selce in druge obmorske kraje na vzhodni kvarnerski obali: od danes ni več obvoza po regionalni cesti čez vasi Meja, Hreljin, Križišće in Šmrika, kjer zastoji neredko nastajajo ne samo v obdobjih višje prometne obremenitve.

Most za otok Krk proti celini

Ta konec tedna je pričakovati veliko prometa proti Jadranu

Konec avtoceste A7 pred mostom Krk pa ta prvi julijski konec tedna, ko se za mnoge začne dopust, vendarle utegne biti ena od točk zastoja, saj se nekaj kilometrov pred cestninsko postajo za most Krk (mostnina se plačuje samo v eni smeri, in sicer s celine proti otoku Krk) večpasovna avtocesta prelevi v običajno dvosmerno cesto.

V današnjih popoldanskih urah bodo večino avtomobilskega prometa proti hrvaškemu Jadranu predstavljali avtomobili s slovenskimi registrskimi tablicami, jutri dopoldne pa bodo primat predvidoma prevzeli potniki v vozilih nemških, avstrijskih in drugih registrskih označb. Izkušnje kažejo, da boste ob obremenjenih koncih tedna na mejnih prehodih čakali najmanj, če se na pot odpravite čim bolj zgodaj v petek, ali pa tako, da na mejo pridete sredi noči na soboto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin