Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Kompas

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Kompas potovanja križarjenje Andaluzija New York Islandija advertorial Na dopustu počitnice

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

Destinacije, o katerih moramo razmisliti do konca poletja

Vsebino omogoča Kompas

Foto: Thinkstock

Jesenska in poznopoletna potovanja imajo svoj čar. Že zdaj si oglejte, kam vse boste lahko odpotovali jeseni, ko čas teče drugače.

andaluzija | Foto:

V življenju bi vsekakor morali več potovati, saj na daljših potovanjih bolje spoznamo sebe in svoje sopotnike, doživimo življenje v povsem drugačni luči in se morda s kom celo nenadejano zbližamo, predvsem pa si razširimo obzorja. Potovanja so med najbolj priljubljenimi hobiji, namenjamo jim ogromno svojega časa, če ne dejansko, pa vsaj z načrtovanjem in razmišljanjem o deželah, ki jih bomo obiskali – še letos ali pa nekoč v bližnji prihodnosti.

Pozno poleti in jeseni lahko izbirate med štirimi potovanji: lahko se odločite za pet dni v New Yorku, pet dni v Andaluziji, štiri dni v Islandiji in osem dni na križarjenju po Vzhodnem križarjenju.

Večno romantični New York natanko po vašem okusu

new york | Foto:

Potep med nebotičniki na Manhattnu, čudovit razgled z vrha Empire State Buildinga, vožnja z ladjico do Kipa svobode, obisk svetovno znanih galerij in muzejev, počitek in rekreacija v Centralnem parku, ugodni nakupi, večerni potep po jazz klubih ali obisk predstave na Broadwayu. Vse to in še več je New York, ki ga lahko obiščemo kadarkoli, pa bomo vedno povsem očarali.

new york | Foto:

Veliko jabolko je eno najbolj multikulturnih mest na svetu. Strokovni vodnik vam bo razkazal središče Manhattna, sloviti Times Square, Rockefeller center z 19 nebotičniki in znamenitim Radio City, Peto avenijo in Empire State Building, od koder se zvečer ponuja prelep razgled na čarobno osvetljen Manhattan.

V ogled je vključena tudi vožnja mimo palače Združenih narodov, obisk ogromnega Centralnega parka s številnimi jezerci, spomeniki, muzeji in sprehajalnimi potmi, središče glasbenega ustvarjanja – Lincolnov center. Mogoče si bo ogledati mogočno katedralo St. John Devine, najstarejšo univerzo v mestu, Univerzo Columbia, četrt Harlem, številne muzeje na znameniti Muzejski milji, postajo Grand central, veličastno stavbo Nacionalne knjižnice, katedralo Svetega Patricka, Kitajsko četrt, Soho, Tribeco, Greenwich Village ter Little Italy

Seveda ne bo mogoče spustiti Newyorške borze, predle Ground Zero, Battery parka, od koder se vidi Kip svobode, ki simbolizira vrata v novi svet. Zvečer si lahko rezervirate tudi predstavo na Broadwayu. Izkušen Kompasov vodnik vam bo znal svetovati, da boste v New Yorku našli točno tisto, kar vas najbolj zanima.

Vikend v New Yorku

Kompas je pripravil poseben program za vse, ki bi radi v nekaj dneh spoznali čim več New Yorka:

new york | Foto: Datum odhoda: 11. 8. (zagotovljen odhod)

Trajanje potovanja: 5 dni/3 noči

Letalski prevoz: let iz Benetk

Cena potovanja na osebo:

  • pri udeležbi najmanj 30 oseb – 1.230 evrov
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb – 1.270 evrov
  • pri udeležbi najmanj 13 oseb – 1.350 evrov

Cena vključuje:

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu,
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • prevoz letališče–hotel–letališče,
  • 3 prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu Club Quarters Hotel Wall Street 2/3* na Manhattnu,
  • slovensko vodenje in
  • organizacijo potovanja.

Andaluzija – pokrajina, kjer si roko podajajo visoki vrhovi, obala in strast do življenja

andaluzija | Foto:

Na jugu Španije vas bo očarala španska pokrajina, kjer so luč sveta zagledali flamenko, prigrizki, imenovani tapas, in brezskrbno uživanje življenja. V Andaluziji si roko podajajo zasneženi vrhovi in žgoče obale, brezmejne pokrajine, neskončni nasadi oljk in edinstveni spomeniki preteklosti. Preden so jo na silo pokristjanili, je bila Andaluzija zibelka mavrske kulture, o čemer pričajo bele vasice in neponovljiva arhitektura. Sevilla ima strast, Cordoba srednjeveški šarm, Granada pa ostrino in flamenko.

Andaluzija je bila vedno izjemno priljubljena destinacija med slovenskimi popotniki. Jesen je še posebej primeren čas za obisk te pokrajine, ki takrat postane neskončno prijazna.

Na petdnevnem potovanju s Kompasom boste spoznali prestolnico Andaluzije – Sevillo ob reki Guadalquivir, od koder se boste odpeljali prek kraja Jerez de la Frontera, ki je znan po svojih vinih, in do Gibraltarja. Obvezen obisk v Gibraltarju je "opičja skala", kjer se boste srečali z najstarejšimi prebivalci državice, z opicami iz Maroka.

Med potovanjem se boste ustavili tudi v tipični andaluzijski beli vasici Mijas, ki se dviga 450 metrov nad morjem, ter obiskali Malago, največje pristanišče na Costa del Sol ter rojstno mesta Pabla Picassa. Sledi pot do Granade, kjer nad mestom kraljuje najlepši zaklad Andaluzije – trdnjava Alhambra, ter vožnja do Cordobe, ki se ponaša z biserom arabske arhitekture, mošejo Mezquita.

Eden najbolj zaželenih jesenskih programov: Andaluzija

S Kompasom lahko v petih dneh spoznate vse največje znamenitosti Andaluzije v enem najboljših terminov za obisk.

Vrhunci potovanja: Sevilla, Córdoba, Alhambra, Gibraltar. nasadi oljk andaluzija španija | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Datum odhoda: 29. 9. (odhod zagotovljen)

Trajanje potovanja: 5 dni/4 noči

Letalski prevoz: let iz Ljubljane

Cena potovanja na osebo: od 729 evrov dalje. Imetniki kartice Mozaik podjetnih imajo 79 evrov popusta na osebo.

Cena vključuje:

  • letalski in avtobusni prevoz, strošek letaliških in varnostnih pristojbin,
  • 4 nočitve z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah v navedenih mestih,
  • ogledi in vstopnine: Granada (Alhambra, Generalife), Córdoba (mošeja/stolnica, Alcazar), Sevilla (stolnica), Gibratlar (ogled z minibusi), Jerez (ogled in degustacija v kleti), Gibralfaro v Malagi,
  • lokalni vodniki, spremstvo slovensko govorečega vodnika in
  • organizacijo potovanja.

Islandija – dežela na stičišču celin

islandija | Foto:

Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejzirji z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave.

V islandski prestolnici Reykjaviku, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev si boste ogledali staro in novo mestno jedro, veličastno Hallgrimurjevo cerkev, razstavni prostor Perlan (Biser), muzej skulptur Asmundur Sveinsson. Če se ne boste mogli upreti naravnim znamenitostim Islandije, priporočamo celodnevni izlet, v okviru katerega si boste ogledali slapa Seljalandsfoss in Skogafoss.

islandija | Foto:

Čare te skrivnostne dežele je mogoče najbolje doživeti z izletom po t. i. Zlatem krogu. Ta vodi od narodnega parka Thingvellir, do geotermalnega območja gejzirjev, kjer sta veličastna gejzirja Strokkur in Veliki gejzir. Pot se nadaljuje do slapa Gullfoss (Zlati slap) in osamljene katedrale Skalholt. Ena od večjih znamenitosti Islandije je Modra laguna z geotermalno voda, ki ima zdravilne učinke na kožo in jo uporabljajo tudi v zdravstvene namene.

Islandija se že pripravlja na jesenski spektakel

S Kompasom oktobra odpotujte na Islandijo. Takrat je namreč mogoče ujeti tople sončne dni in spektakularne podobe severnega sija (avrora borealis).

islandija | Foto: Vrhunci potovanja: čarobnost geoloških fenomenov na severu, mogočni vulkani, veličastni ledeniki, bruhajoči gejzirji, slikoviti slapovi, kopanje v geotermalni vodi, obdani s črnim kamenjem lave.

Datum odhoda: 5. in 12. 10.

Trajanje potovanja: 4 dni/3 noči

Letalski prevoz: let iz Ljubljane

Cena potovanja na osebo: od 789 evrov dalje. Imetniki kartice Mozaik podjetnih imajo 80 evrov popusta na osebo.

Cena vključuje:

  • letalski prevozi in pristojbine v ekonomskem razredu, letališke,
  • avtobusni prevozi po programu,
  • 3 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah,
  • avtobusni prevoz letališče Keflavik–hotel v Reykjaviku–letališče Keflavik,
  • slovensko vodenje z odličnimi vodniki, ki so Islandijo obiskali že več kot 10-krat,
  • organizacijo potovanja.

Jesen lahko preživite tudi na morju

križarjenje | Foto: Jesenske počitnice so idealen čas za križarjenja po pravljičnem Sredozemlju. Križarjenje je še posebej primerno za vse, ki si želijo malce razvajanja in luksuza, saj osebje na križarkah zna odlično poskrbeti za dobro počutje vseh potnikov.

križarjenje morje počitnice | Foto:

Tokrat vas Kompas vabi na osemdnevno jesenko križarjenje po vzhodnem Sredozemlju. Prvo sidranje je v Brindisiju v Apuliji, ki je eno od pomembnejših italijanskih pristanišč. Zato se ga je prijelo ime italijanska vrata na vzhod. Brindisi je bil tudi zadnja točka na rimljanski apijski cesti (Via Appia). V Atenah je nujen obiska Akropole, Partenona, Agore, Zevsovega templja. Med križarjenjem boste obiskali tudi majhno ribiško mesto ob grški obali Katakolon in Olimpijo, kjer so potekale prve olimpijske igre v zgodovini, na bogato zgodovino Olimpije nas spominjata Herin in Zevsov tempelj, ki je celo na seznamu sedmih svetovnih čudes sveta. Iz Grčije bo Costa Luminosa odplula v Črno goro, v Kotor ter naprej proti hrvaškemu Splitu in spet nazaj v Benetke

Costa Luminosa, ki jo zaradi izjemnih arhitekturnih rešitev imenujejo "ladja luči", spada med mlajše ladje v floti Costa Crociere. Elegantna in stilsko dovršena križarka ponuja več kabin z balkoni, nove športne aktivnosti, med drugim progo za rolanje in simulator golfa, wellness center Samsara in veliko možnosti zabave, saj je ustvarjena za blišč. Ladja ponuja 1.130 kabin, za katere skrbi več kot tisoč članov posadke.

Vzhodno Sredozemlje s Costo Luminoso

Križarjenje z ladjo Costa Luminosa, ki ponuja številne možnosti zabave, je primerno za družine, pare, samske, vse, ki so željni spoznati čim več kultur in različnih mest

križarjenje morje počitnice | Foto: Vrhunci križarjenja: Benetke, Brindisi – biser Apulije, Pirej/Atene, Katakolon/Olimpia, črnogorski zaklad Kotor ter Split.

Datum odhoda: 28. 10.

Trajanje križarjenja: 8 dni/7 nočitev

Odhod iz Benetk

Cena križarjenja na osebo: od 599 evrov dalje.

Cena vključuje:

  • križarjenje po programu,
  • namestitev v izbrani kabini,
  • razširjeni polni penzion (zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja, kapitanova večerja),
  • vse zabavne prireditve ter animacija v organizaciji ladjarja,
  • kopanje v bazenih (kopalne brisače dobite brezplačno ob bazenu),
  • dobro opremljen fitnes,
  • pristaniške pristojbine 140 evrov na osebo,
  • vodenje z odlično vodnico Simono Vabšek.

Preberite še:

V iskanju polnočnega sonca

Na počitnice v Bondovo deželo, imenovano tudi Mali Havaji

Ne spreglejte