Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
11.29

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Velenje turizem adrenalinski park

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 11.29

11 mesecev

Bo v Velenju zrasel hotel z vsemi zvezdicami ali industrijski adrenalinski park?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na poletnem kampu v Velenju je 32 mladih podjetnikov razvijalo ideje za atraktivnejšo turistično ponudbo v šaleški regiji. Zmagovalno rešitev - industrijski adrenalinski park - želijo uresničiti.

Dvaintrideset mladih podjetnikov iz vse Slovenije je zadnji avgustovski teden preživelo na startup kampu v Velenju. Kamp, ki so ga poimenovali Podjetniško potepanje, je bil namenjen razvijanju novih turističnih produktov in osvežitve turistične ponudbe v Velenju in okolici.

Poletni tabor za mlade podjetnike Mladi udeleženci so v prvih dveh dneh tabora obiskali različne turistične destinacije in ponudnike, preostale tri dni pa v ekipah razvijali svoje ideje ter jih v testni obliki tudi predstavili domačinom in obiskovalcem.

Bo turiste privabila vodna drča ali hotel z vsemi zvezdicami? V petih dneh je tako nastalo več svežih turističnih idej, med drugim so si mladi zamislili 30-metrsko vodno drčo na velenjski plaži, hotel z vsemi zvezdicami (glamping hišice s stekleno streho) in portal, ki združuje ponudnike psom prijaznih turističnih ponudnikov v regiji.

Zmagovalna ideja, ki jo je izbrala komisija, sestavljena iz predstavnikov turističnih ponudnikov, podjetniškega inkubatorja, razvojnih agencij in občin iz šaleške regije, pa je bil projekt IndustrialAdrenaline.

Zmagovalna ideja: industrijski adrenalinski park Zmagovalna ekipa si je zamislila tematsko obarvan adrenalinski park, ki bi ga postavili na ekološko najbolj degradiranem območju. Gre za ugrezninsko področje ob Velenjskem jezeru, park pa bi postavili na objektih nekdanje klasirnice rudnika.

Projekt predvideva postopen razvoj parka, prvi korak pa bo postavitev ziplina med rudniškim stolpom in obalo jezera.

Mladi podjetniki računajo na zasebne investicije ter prvih 10 tisoč gostov že prihodnje leto "Stroške projekta ocenjujemo na nekaj več kot 80 tisoč evrov, kar nameravamo financirati z zasebnimi investitorji. Če bomo uspešni, lahko že naslednje leto produkt ponudimo turistom," je povedala predstavnica zmagovalne ekipe Nela Halilović. Mladi podjetniki verjamejo, da lahko že prihodnje leto adrenalinski park privabi 10 tisoč gostov.

"Sčasoma lahko ponudbo adrenalinskih doživetij dopolnjujemo. Naša vizija je, da v nekaj letih na tem mestu nastane eden največjih tematskih parkov v tem delu Evrope," je dodala udeleženka startup kampa.

Ne spreglejte