Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 10. 2014,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

telefon

Petek, 3. 10. 2014, 13.27

8 let

Vroče linije še niso izumrle: "Nekateri moški pač ne obvladajo interneta"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi v dobi stalne omreženosti imajo telefonske "operaterke" na vročih linijah še vedno dovolj strank, pripoveduje ena od njih.

Plačljive telefonske številke, na katerih vas pričakajo ženske s seksi glasovi, pripravljene na kakršenkoli pogovor, niso izumrle, pa čeprav so s prihodom interneta erotične vsebine nenadoma lahko dostopne in, če si le malce iznajdljiv, tudi zastonj.

A številna dekleta in ženske še vedno dobro služijo tudi s tako imenovanimi telefonskimi vročimi linijami. Z eno od njih so se pogovarjali pri spletni reviji The Verge: 31-letnica, ki so jo poimenovali z izmišljenim imenom Denise, živi in dela v Miamiju, čez dan v marketingu, ponoči na telefonski vroči liniji.

Dobro plačana služba Plačljiva telefonska dekleta se morda zdijo kot relikt iz dobe, ko interneta še niti nismo poznali, a Denise zasluži tako dobro, da vse poletne mesece preživi na potovanjih, najraje po Evropi. Za 15 minut pogovora dobi pet ameriških dolarjev oziroma slabe štiri evre, kar niti ni veliko, a pravi zaslužek se skriva v napitninah, ki ji jih primaknejo najbolj zvesti odjemalci. Kako? Nekateri ji denar nakažejo prek podjetja, za katero opravlja delo vroče telefonistke, drugi ji plačajo neposredno – v zameno za spodnje hlačke ali sporočilce, na katerega se "podpiše" z našminkanimi ustnicami.

Kot je povedala za omenjeno spletno stran, je v svojem najuspešnejšem mesecu zaslužila 6.000 dolarjev (skoraj 5.000 evrov), v povprečju pa z delom na vroči liniji zasluži okoli 3.000 evrov na mesec. Med sodelavkami je ena najuspešnejših in prepričana je, da ji svetovni splet tudi v prihodnosti ne bo pokvaril posla. Pravi, da bo nekaterim glas vedno ostal ljubši kot podoba na videoposnetku: "Večina mojih strank je starih od 45 do 50 let. To so moški, ki pač ne obvladajo interneta."

Na internetu ni nič prepuščeno domišljiji "Mislim, da bo ta posel preživel," pravi. "Obstaja določena razlika med seksom po telefonu in na primer komunikacijo prek spletnih kamer. Da, dekle lahko prek kamere tudi vidiš, hkrati pa ni nič več prepuščeno domišljiji. Med telefonskim pogovorom se lahko prepustiš fantazijam, na ta način je mogoče vse."

Sama ima dve identiteti: včasih je Rose, ljubka majhna temnolaska eksotičnega videza in z britanskim naglasom, včasih pa Jasmine, svetlolasa 21-letna študentka. V resnici ni ne eno ne drugo, ampak je polne postave, temnopolta, s pobeljenimi lasmi, spletenimi v kitke, in velikimi svetlozelenimi očmi, piše The Verge. In kar je še najbolj nenavadno – moški ji sploh niso všeč. A v vlogo se povsem vživi.

Mnogi jo kličejo, ker si preprosto želijo družbe Kot je povedala, imajo njene stranke najrazličnejše zahteve in prošnje, največ pa je takšnih, ki preprosto potrebujejo družbo. Nekateri ji pripovedujejo, kako so preživeli dan, spet drugi si želijo, da bi si skupaj (oziroma po telefonu) ogledala kakšen film.

Svojega dela se ne sramuje, pravzaprav je ponosna na to, da je ena najuspešnejših v svojem poslu. Ve, da se bo s tem slej ko prej nehala ukvarjati, hkrati pa priznava, da bo to delo pogrešala: "Včasih me vso to pretvarjanje utruja, bom pa zagotovo pogrešala fantazije in ta izmišljeni svet."

Ne spreglejte