SiolNET. Trendi Odnosi
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V treh korakih do ženskega orgazma

10

termometer

Orgazem, seks
Foto: Thinkstock

Nemalo pripadnic nežnejšega spola ima težave z doseganjem orgazma, a ameriški raziskovalci trdijo, da lahko s tremi preprostimi "triki" skoraj vsako damo pripeljete do srečnega konca.

Strokovnjaki z univerze v Indiani so se lotili raziskovanja ženskega orgazma. V študijo so zajeli 52 tisoč žensk in moških, tako hetero- kot homoseksualcev, starih od 18 do 65 let. Vsi anketiranci so bili v zvezah in imeli eno samo nalogo – odkrito spregovoriti o vrhuncih pri ženskah, poroča Index.hr.

Raziskovalci so ugotovili, da orgazem doživi veliko več lezbijk kot heteroseksualk, natančneje 86 istospolno usmerjenih žensk v primerjavi s 65 odstotki heteroseksualnih. To spodkopava precej pogosto prepričanje moških, da lahko ženske do vrhunca pripeljejo le s penetracijo.

Nadalje ugotavljajo, da so zelo učinkovite tri vrste stimulacije oziroma da lahko žensko do orgazma skoraj zagotovo pripeljete z naslednjimi tremi "triki": genitalno stimulacijo, dolgimi, strastnimi poljubi in oralnimi spolnimi odnosi.

Je pa pri doseganju vrhunca zelo pomembna še ena stvar, poudarjajo raziskovalci, in sicer dober partnerski odnos. Tiste ženske, ki so bile srečne v zvezi, so moški lažje in pogosteje zadovoljili med rjuhami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 29
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin