Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 1. 2015,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kariera nastop

Ponedeljek, 19. 1. 2015, 11.09

8 let

V treh korakih do odlične predstavitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vas čaka pomembna predstavitev, nastopanje pred občinstvom pa je vaš največji strah? Ključna je priprava, pri tem pa bodite še posebej pozorni na tri iztočnice.

Nastopanje pred občinstvom ali le pred sodelavci in šefom ni opravilo, v katerem uživajo vsi. Ko so vse oči uprte v vas, v prostoru pa vlada smrtna tišina, skupaj s pričakovanji poslušalcev narašča tudi trema, kako boste nastop izpeljali.

Za dober nastop je pomembna temeljita priprava, ki je lahko odlična podlaga za odločno in strnjeno predstavitev. Kako nastop opraviti z odliko? Na spletni strani Levo League so zapisali tri nasvete, ki vam pri tem lahko pomagajo.

1. Izpilite uvod Najtežje je začeti, pravijo. Prvi trenutki so tudi ključni za to, da pridobite pozornost občinstva, zato se potrudite, da bo uvod dinamičen, zanimiv in odločen. Vnaprej si pripravite nekaj stavkov, s katerimi boste prebili led: predstavite se in povejte, o čem boste govorili. Tako se boste sprostili (če je okolje sproščeno, ne pozabite na malce humorja) in po uvodu boste lažje nadaljevali.

2. Pazite na prehode Prehodi med točkami predstavitve so tisto, kar loči dober nastop od slabega. Tudi prehodov se lahko naučite, a pomembno je, da svojo predstavitev vsebinsko obvladate. Nastopa si ne zamišljajte kot 10-minutnega nastopa, ampak ga razdelite na sklope: uvodni del, predstavitev novosti, podrobnosti, konec. Za prehod med sklopoma pa si vnaprej pripravite stavek, ki bo obe temi povezal. Tako se boste izognili nepotrebnim mašilom.

3. Pripravite močen konec Na koncu poslušalcem na kratko osvežite spomin na ključne točke predstavitve, to pa je tudi čas za poziv k vprašanjem, morebitnim predlogom in informacijam, kje lahko najdejo dodatne informacije o temi, ki ste jo predstavili. Svoje občinstvo navdihnite k razmisleku in jim ponudite praktične nasvete.

Ne spreglejte