Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2019,
8.26

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Sava Turizem

Natisni članek

Prekmurje Sava turizem advertorial

Sreda, 20. 3. 2019, 8.26

2 meseca, 1 teden

Obljubljena slovenska destinacija za užitek in oddih

TOP slovenske terme, kjer je razkošno wellness razvajanje všteto v ceno

Vsebino omogoča Sava Turizem

Užitek in sprostitev. Razvajanje in aktivnosti za boljše zdravje. Masaža s čokolado za boljše razpoloženje in varovanje vašega telesa. Ali pa jagode za užitek, romantiko, kot simbol ljubezni in kot bogat vir mineralov in vitaminov. Izbira je vaša – vse to lahko doživite v kombinaciji s tridnevnim oddihom v Hotelu Ajda, Terme 3000 – Moravske Toplice.

V Hotelu Ajda boste uživali v edinstveni črni termo-mineralni vodi, termalni vodi v številnih bazenih, kulinariki, aktivnostih v okolici in wellnessu. Posej omembe vredna informacija je, da so v ceno paketa njihove edinstvene wellnes storitve že vključene.  | Foto: V Hotelu Ajda boste uživali v edinstveni črni termo-mineralni vodi, termalni vodi v številnih bazenih, kulinariki, aktivnostih v okolici in wellnessu. Posej omembe vredna informacija je, da so v ceno paketa njihove edinstvene wellnes storitve že vključene.

Vse na enem mestu - od dobre hrane, do vrhunskih wellnes storitev

Ko so njihovi strokovnjaki sestavljali ta paket, so imeli v mislih vaju, ki si želita vikend zase, za vajino dušo, vajino ljubezen, vajine trenutke v dvoje in vajino sprostitev. Za vaju so izbrali najboljše, kar vam ponujajo v Hotelu Ajda v kombinaciji z dvema afrodiziakoma – jagodami in čokolado.

Obljubljajo vama vikend, med katerim se bosta lahko posvetila samo drug drugemu in doživela marsikateri nepozaben trenutek v dvoje. Pri paketu Jagode in čokolade še zdaleč ne govorimo samo o nastanitvi, kopanju, dobri hrani in aktivnostim v okolici, temveč so v ceno vključene tudi edinstvene wellnes storitve.

Posebna ugodnost

Pohitite, do 21.4.2019 velja za rezervacijo paketa Jagode in čokolada 20-odstotni popust.

PREVERITE CENE PO NASTANITVAH

PREVERITE VEČ INFORMACIJ O PAKETU

gumb pošlji povpraševanje | Foto:

Obilje dobrega v Termah 3000 – Moravske Toplice

V Termah 3000 vas vsak dan obdari z novim doživetjem: vselej drugačnim, a vselej pristnim in polnim vsega dobrega – kot pokrajina, ki vas obdaja! Zdravilni učinki edinstvene črne termo-mineralne vode, razkošje wellnessa, adrenalinski užitki vodnega parka, izbrana ponudba pristnih lokalnih specialitet in tradicionalnih jedi, v katere so vrhunski kuharski mojstri ujeli srčiko Prekmurja ... Izberite svoja doživetja in si ustvarite dan, kakršnega ste si vselej želeli!

Sava Turizem | Foto:

Hotel Ajda

Hotel Ajda živi v barvah lokalnega žita, ki ga nosi v imenu. Ajda raste na prekmurskih poljih že več kot 500 let. Že ob prihodu v hotel gosta pozdravijo velike slike ajde. V hotelskih sobah gosti spoznajo in izkusijo zanimive zgodbe o ajdi, ki se razlikujejo po nadstropjih hotela – med drugim o zgodovini ajde, zdravilnosti ajde, njenih koristih za prijeten počitek ipd. V sodelovanju z lokalnim ponudnikom imajo gosti v vsaki sobi vzglavnik iz ajdovih luščin iz Prekmurja, ki deluje protivirusno in protibakterijsko.

Posebna piramidna oblika zrnja velja za zbiralnik energije, luščine pa omogočajo mikromasažo glave, vratu in zatilja, kar deluje sprostitveno in antistresno. Spanec je globlji in mirnejši tudi zato, ker naravno polnilo iz ajdovih luščin odlično uravnava toploto in zaradi svoje izjemne prilagodljivosti izboljšuje prekrvavitev in preprečuje glavobole. Popolna sprostitev po stresnem vsakdanu. Tudi preostala spremljevalna ponudba je vezana na zgodbo ajde, povezano s skrbjo za zdravje in dobro počutje gostov.

Ajda se vse bolj uveljavlja tudi v sodobni prehrani, saj ima številne dobrodejne vplive na človekovo zdravje. Gosti so odlično sprejeli prekmurske kulinarične večere, na katerih jih gostinci v tipičnih prekmurskih oblačilih razvajajo s prekmursko kulinariko, katere pomemben del je tudi ajda.

Sava Turizem | Foto:

"V zavest Prekmurcev je ajda globoko zapisana, zato je ime našega hotela svojevrsten poklon tej skromni, a nadvse darežljivi rastlini. Zgodbe o ajdi se prepletajo na vsakem koraku in pomenijo dodano vrednost z vidika avtentičnih doživetij za goste, kot je tudi pomoč pri učinkovitem pozicioniranju in dvigu prepoznavnosti Hotela Ajda na zahtevnem domačem in tujih trgih," izpostavlja Igor Magdič, izvršni direktor Term 3000 – Moravskih Toplic.

Prenovljen bazen in edinstvena črna termo-mineralna voda

V Hotelu Ajda vas bo razveselilo popolnoma prenovljeno notranje hotelsko kopališče, katerega novo podobo – tako kot podobo hotela – zaznamuje ajda, ki v Prekmurju uspeva že več kot 500 let. Čudovitemu velikemu bazenu se pridružujejo nov otroški bazen z igrali za najmlajše, dva masažna bazena in bazen z znamenito in blagodejno črno termo-mineralno vodo, ki s svojo toploto in bogato kemično sestavo olajša marsikatero zdravstveno težavo in deluje blagodejno.

V savnah vas pričakujejo laconium, nova velika finska savna, infrardeča savna, turška savna in biosavna. Za učinek knajpanja po savnanju poskrbi ledeni vodnjak. Popolnoma se lahko sprostite v počivalnicah: temnejša je namenjena popolnemu počitku, zunanja pridobivanju naravnega vitamina D, ajdova pa pomiritvi. Vabijo vas, da si vzamete čas zase in za svoje najbližje ter pozabite na vsakdanje skrbi.

Sava Turizem | Foto:

Če vas mika več dogajanja na bazenih ...

… se lahko kar v svojem kopalnem plašču sprehodite po zastekljenem in ogrevanem Prekmurskem mostu. Sproščen sprehod je priprava na vstop v svet razvajanja v termalnem parku. Gosti se lahko na poti iz hotela do termalnega parka sprostijo ob vonju zelišč prekmurskih polj, si povrnejo dobro počutje in zdravje s postankom na Poti kristalov in dobrega počutja ali postanejo v kotičku s kromoterapijo. Ko vstopite v termalni park, vas zaradi lesa, obdanega s prodom in zelenjem, obide občutek narave v prostoru. Ločeni spodnji del, ki je namenjen predvsem družinam, ima manjši otroški bazenček z igrali za najmlajše in veliko obbazenskih površin.

Zgornji del notranjega kopališča je kontrast spodnjemu in je s številnimi kotički, ki ponujajo pogled na naravo, namenjen predvsem počitku in sprostitvi. Ljubiteljem savn so na voljo finska, turška in infrardeča savna s prekmurskimi zelišči. Po savnanju se lahko gosti ohladijo v kotičku s pravim ledenim vodnjakom. Ajdova počivalnica je namenjena vsem, ki se želijo resnično odklopiti in nabrati nove energije, saj ležalniki z blazinami, polnjeni z ajdovimi luščinami, pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto. V kotičku kromoterapije štiri osnovne barve – bela, modra, zelena in rdeča – goste očistijo, sprostijo, harmonizirajo in poživijo.

Sava Turizem | Foto:

Sprostite vse svoje čute

Masaže, kopeli, tople savne, lepotna nega – prav z vsako od wellness storitev boste korak bližje dobremu počutju. Svoja čutila boste lahko razvajali tudi s ščepcem Prekmurja in njegovimi blagodejnimi naravnimi danostmi. Ne spreglejte naših medico-wellness storitev za odpravljanje bolečin. V počivalnici medico-wellnessa Thermalium si lahko novo moč in energijo naberete s pomočjo več milijonov let starih kamnin, gre za t. i. septarij.

Sava Turizem | Foto:

Pristnost okusov

Pravijo, da v Prekmurju nihče ne ostane lačen. V Termah 3000 boste okusili prekmurske jedi v prvotni in modernejši izvedbi. Chefi Term 3000 so si zadali, da bo prav vsak obiskovalec okusil in vzljubil prekmursko kulinariko. Prekmurje lahko okusite skozi lokalne sestavine ali tipične lokalne jedi. Nikakor ne smete oditi domov, preden ne pokusite prekmurske gibanice, ki je najbolj znana prekmurska sladica. Nekateri ji zaradi njenega bogatega okusa pravijo kar "kraljica"!

Terme 3000 | Foto:

Doživite brezčasno Prekmurje

Prekmurje zaznamujejo reka Mura, panonska ravnica in gričevnat svet bližnjega Goričkega. Tu se radost prepleta z zasanjanostjo, razigranost z umirjenostjo, sodobnost pa s pristno povezanostjo z naravo. Pogosto pravijo, da se tisti, ki enkrat obišče Prekmurje, vedno znova vrača. Tako kot štorklje, avtohtone ptice velikanke te pokrajine, ki vsako pomlad znova najdejo pot v domačo prekmursko vas.

Prav posebej priporočamo obisk čokoladnice Passero, v kateri izdelujejo edinstveno čokolado, ki predstavlja prekmursko tradicijo in kulturo. Le prijeten romantičen sprehod vas loči do čokoladnih pralinejev, ki v notranjosti skrivajo različna presenečenja: bezeg, bučno olje, gibanico, traminec ali jurko ter tako v čokolado zavijejo radosti Prekmurja.

Ne spreglejte