SiolNET. Trendi Odnosi
1,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako svet vidijo vaši hišni ljubljenčki #foto

1,35

termometer

pes, mačka |  | Foto: Pexels
Foto: Pexels

Vas zanima, kako svoje okolje doživljajo vaši hišni ljubljenčki? Zdaj si lahko to vsaj približno predstavljate.

Vsakdo, ki ima domačo žival, pa naj bo to pes ali pajek, se je verjetno že kdaj vprašal, kako vidi in doživlja svoje (in vaše) domovanje. Zdaj so vam lahko pri tem v pomoč digitalne podobe, ki jih je objavila platforma HomeAdvisor, sicer namenjena iskanju gradbincev in drugih obrtnikov, ki se ukvarjajo s prenovami.

Na slikah so upodobili, kako dnevni prostor vidijo različne živali, ki si jih ljudje običajno omislijo za hišne ljubljenčke. "Vaš dom vidijo precej drugače kot vi, saj so njihove oči zgrajene drugače," so pojasnili.

živalski vid | Foto: HomeAdvisor/Cover-Images.com Foto: HomeAdvisor/Cover-Images.com

Digitalne podobe so ustvarili s pomočjo podatkov o tem, kako so zgrajene oči različnih živali, pri čemer so se osredotočili na različne receptorje za svetlobo in na vidno polje. Nekatere živali tako svet vidijo v manj barvah kot večina ljudi, oči drugih so manj občutljive za kontraste, mnoge pa imajo vidno polje veliko širše kot ljudje, so pojasnili.

Če vas zanima, kako je to videti v praksi, si oglejte spodnje primerjave: z drsnikom lahko primerjate pogled človeka (na levi) in različnih živali (na desni).

Pes:

Mačka:

Zlata ribica:

Papiga:

Kača:

Tarantela:

Kameleon:

Foto: HomeAdvisor/Cover-Images.com

 

Oglejte si še:

zima, živali Dom Pet načinov, kako lahko živalim pomagate preživeti zimo znani Trendi Tisti, ki kradejo srca znanim Slovencem #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin