Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 11. 2014,
15.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kariera delo samozavest

Nedelja, 23. 11. 2014, 15.48

7 let, 12 mesecev

Štirje nasveti za večjo samozavest na delovnem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Je pred vami pomembna predstavitev, nastop na konferenci pred polno dvorano ali le pred skupino sodelavcev (in šefom)? Predstavljamo nasvete, kako se z izzivi spopasti samozavestno in odločno.

Samozavest je lastnost, ki se je da naučiti. To, da se počutite samozavestne in tako tudi nastopate, nima nobene zveze s tem, da ste tudi sicer po naravi glasni, opazni in da so običajno vse oči uprte v vas. Z mirnim, uglajenim, a samozavestnim nastopom lahko rezultate ali ideje predstavite bolj uspešno ter s tem prepričate svoje sodelavce, naročnike in nadrejene.

Kako do večje samozavesti v službenem okolju? Morda vam pomagajo nasveti, ki smo jih povzeli po spletni strani The Everyday.

1. Znanje je ključno!

Samozavest in odločnost sta tesno povezani z vašim znanjem. Da lahko svoje delo dobro opravite, ga morate obvladati. S tem pa pride tudi potrebna samozavest.

Ne pozabite, da je treba znanje ves čas izpopolnjevati, za kar pa je potrebna še ena lastnost: samoiniciativnost. Dodatna izobraževanja (pa čeprav v prostem času in na lastne stroške), knjige, strokovna literatura, predavanja – vse to bo obogatilo in razširilo vaša znanja in kompetentnost. Hkrati lahko takšne dogodke izkoristite za mreženje in si tudi tako ustvarite ime na področju, ki se mu posvečate.

2. Ustvarite dobre odnose

Prijetna delovna klima izdatno pripomore k samozavesti. Med sodelavci bi morala vladati zdrava tekmovalnost, a tudi pripadnost istim ciljem. Pri tem je pomembno, da ne pristanete v kliki, ozko zaprtem krogu določenih ljudi, ampak sodelujete z vsemi.

Sproščen nastop, nasmeh, pozdrav, vabilo na kavo ali klepet – več pozitivnih stikov boste imeli, bolj samozavestni boste in bolj prijetno se boste počutili na delovnem mestu. Enako velja za komunikacijo prek spleta ali telefona. Bodite prijetna, pozitivna družba.

Če delate v okolju, kjer so odnosi napeti, vam bo služba slej ko prej postala breme. Če ne gre drugače, bodite vi pobudnik sprememb.

3. Pokončna drža, močan stisk roke in nasmeh

Samozavesten nastop je povezan tudi z videzom. Bodite urejeni, pazite na držo … pa tudi na svoj videz. Nič ni narobe, če imate s seboj manjšo toaletno torbico z nekaterimi pripomočki za bolj samozavesten videz.

Ogledalce, kompakten puder ali korektor, bleščilo za ustnice ali diskretna šminka, zobna krtačka, dezodorant, glavnik, tamponi in morda kakšna tableta proti bolečinam vam lahko sem in tja rešijo dan.

Če vas pomemben nastop čaka po kosilu ali malici, le skočite do toaletnih prostorov, si umijte zobe, osvežite dah in preverite, kako ste videti. Osveženi boste veliko bolj sproščeni in prepričani vase.

4. Bodite v formi! Psihični in telesni.

Ne nazadnje pa je pomembno, da samozavest ni le maska, ki si jo nadenete sem ter tja, po potrebi. Izvirati mora iz vas samih, zato je skrb zase in za svoje telo izjemno pomembna.

Zdrava prehrana. Vse se začne z zdravim zajtrkom, ki vas bo prebudil in napolnil z energijo za delovno dopoldne. Nešteto skodelic (zanič) kave iz avtomata zamenjajte za nešteto kozarcev vode ali zeliščnega čaja. Načrtujte premore za malice in si privoščite zmeren, lahek obrok. Doma pa si pripravite okusno večerjo. Nekaj idej za zdrave prigrizke za malice smo zbrali tudi mi.

Gibanje. Sprehod, tek, organizirana vadba, skok na bližnji hrib. Če želite zdržati kdaj hud delovni tempo, morate na to pripraviti svoje telo. Če delate v pisarni, je še posebej pomembna skrb za zravnano držo in močen hrbet. Tudi o kratkih, a učinkovitih vajah na delovnem mestu smo že pisali.

Skrb zase. Po napornih delovnih dneh in tednih je sprostitev duha več kot pomembna. Naučite se pozabiti na delo vsaj za nekaj ur, izklopite telefon ali opomnike sporočil spletne pošte. Počnite, kar imate najraje: berite, dremajte, nadoknadite z epizodami vaše najljubše nadaljevanke. Pojdite v družbo, ki ni povezana z vašim delom. Ne nazadnje: živite svoje življenje. To pa ni le delo.

Ne spreglejte