Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 8. 2014,
13.22

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

konec tedna naredi sam učenje YouTube

Četrtek, 14. 8. 2014, 13.22

2 leti, 9 mesecev

Podaljšani konec tedna izkoristite za učenje novih stvari

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če je počitniški proračun že skopnel ali pa se vam preprosto ne da spopadati z gnečo na cesti, lahko podaljšani konec tedna izkoristite za učenje novih stvari. Tudi s pomočjo YouTuba.

1. Spoznajte se z jogo Čeprav vam za vadbo joge priporočamo obisk joga studia, se lahko z osnovami spoznate doma. Za začetek boste potrebovali le udobna oblačila in podlogo, pri prvih korakih pa vam bodo na pomoč priskočili številni inštruktorji in inštruktorice joge, ki svoje vaje objavljajo tudi na YouTubu.

2. Naučite se štirih akordov Imate doma klavir, sintetizator ali tablični računalnik? Potem se lahko naučite štirih akordov, s katerimi boste lahko odigrali marsikatero skladbo. Tudi sicer boste na spletu našli kar nekaj nasvetov, kako se naučiti igranja na inštrument.

3. Izboljšajte doseg svojega usmerjevalnika (routerja) Če se vam dogaja, da v določenih skrajnih delih svojega bivališča zaznavate slab signal brezžičnega interneta, si lahko za konec tedna zadate nalogo, da to težavo rešite z materiali, ki jih imate verjetno že doma: z nekaj kartona, aluminijaste folije in lepila.

4. Naučite se plesti Morda se vam zdi zima še daleč, a ker vam pletenje lahko vzame kar nekaj časa, je pametno, da se ga lotite že poleti, sploh zdaj, ko so poletne temperature razmeroma nizke. Opremo za pletenje imate morda že doma, a tudi nakup dveh pletilk in prvega klopčiča volne vas ne bo stal pretirano veliko. Predlagamo, da začnete z volno živih barv in si do jeseni spletete šal.

5. Odkrijte svet lucidnih sanj Čeprav številni mislijo, da pogosto ne sanjajo, imamo v povprečju sedem različnih sanj na spanec, le spomnimo se jih ne. Če bi radi v svojih sanjah dobili aktivnejšo vlogo, sledite preprostim trikom iz videa, kot je pisanje dnevnika sanj.

6. Naučite se origamija Zlaganje papirja ne spodbuja le vaše ustvarjalnosti, temveč vas lahko tudi pomirja. Svoje ustvarjalne podvige lahko začnete s takšno čarobno žogico:

7. Naredite najboljše čokoladne piškote vseh časov Bližnji vam bodo najbolj hvaležni, če se ta konec tedna naučite peči piškote. Za najbolj pregrešno dobre in seveda tudi redilne piškote se je najbolje obrniti na Nigello Lawson.

8. Naučite se plesnih korakov Počasni plesi niso zgolj stiskanje in zibanje v levo in desno, temveč imajo lahko tudi preprosto koreografijo, ki je lahko primerna tudi za bolj poskočne situacije. Za učenje vam priporočamo partnerja oziroma partnerko.

9. Naredite zapestnico iz mini elastik Če ste na tekočem s trendi, veste, da je nepogrešljiv modni dodatek za mlade in člane kraljeve družine (nosi jo celo princ William) zapestnica iz mini elastik. Za pletenje bolj kompleksnih zapestnic boste potrebovali vilice in spretne prste, tehniko pa vas bodo naučili otroci:

10. Naučite se zavezati kravato Če iz neznanih razlogov še niste osvojili preproste tehnike zavezovanja kravate, je morda skrajni čas, da to storite ta konec tedna. Težavnosti primeren je tudi odnos inštruktorja, ki smo ga izbrali:

Ne spreglejte