Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
21.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

spolnost seks

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 21.38

8 let

Pet najbolj pogostih ženskih spolnih fantazij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lani je izšla nova knjiga o ženskih spolnih fantazijah, te so se v zadnjih 40 letih nekoliko modernizirale. Emily Dubberley, avtorici, so jih iskreno zaupale ženske, ki so privolile v intervju.

Knjiga Garden Of Desires: The Evolution Of Women's Sexual Fantasies je svojevrstno nadaljevanje knjige iz leta 1973 My Secret Garden, ki jo je napisala Nancy Friday, ameriška pisateljica, raziskovalka ženske spolnosti.

Štirideset let pozneje jo je Emily Dubberley, britanska avtorica in novinarka, nadgradila tako, da je raziskala, kaj in kako se je spremenilo v ženski domišljiji. Knjiga je nova klasika v moderni obliki, sestavljajo jo resnične intimne zgodbe in skrite želje žensk, ki so se bile pripravljene pogovoriti z avtorico, Dubberleyjeva pa se je osredotočila na pet ključnih ženskih fantazij.

1. Podrejena vloga Tovrstne fantazije imajo svoj razpon od zavezovanja ob posteljo do točno določenih pravil, kako mora biti ženska oblečena. Bič, lisice in preveza za oči so običajni spremljevalci takšnih fantazij, podrejenost pa je lahko čustvena ali fizična, lahko vključuje igranje različnih vlog, včasih pa gredo ženske tako daleč, da si predstavljajo, da so žrtev posilstva ali seksualna sužnja.

2. Domina Tukaj so vloge zamenjane, glavna je ženska, ki lahko svojega partnerja vara in ga nadzoruje kot spolnega sužnja, lahko mu povzroča bolečino in užitek, odvisno od njenega razpoloženja. Raziskovanja kažejo, da je te vrste fantazija zelo priljubljena, saj jo je omenila kar tretjina vprašanih žensk.

3. Ekshibicionizem in voajerizem Bistvo te fantazije je, da žensko nekdo lahko zasači ali pa jo opazuje med spolnim odnosom, pa naj gre za seks v parku ali ob odprtem oknu.

4. Skupinski seks Privlačna je že misel, da se tu veliko dogaja, kaj šele da žensko zadovoljuje več moških. Nekatere ženske sanjajo tudi o tem, da bi to storile s partnerjem, ko obstaja neke vrste intimnost, poleg tega pa lahko to poživi spolno življenje para. In seveda je ideja tovrstnega eksperimentiranja s spolnostjo lahko uvod v istospolne izkušnje.

5. Seks s partnerjem Čeprav zveni tako preprosto, je res – ženske si želijo fantastičnega seksa s svojim ekskluzivnim partnerjem, ki ga ljubijo, včasih pa njihovega partnerja zamenja nekdo drug, na primer slavna osebnost, sodelavec ali prijatelj.

Ne spreglejte