Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2016,
8.59

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica

Foto: Thinkstock

Natisni članek

počitnice poletje bazen Vzajemna Terme Čatež advertorial

Četrtek, 21. 7. 2016, 8.59

2 meseca, 1 teden

Najboljše vodne igre za odštekan dan ob bazenu

Vsebino omogoča Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Poleti ni boljšega kot osvežitev v bazenu! In ne le, da nas prijetno ohladi in sprošča, temveč nam nudi tudi ogromno zabave. Imamo nekaj idej, kako še popestriti vodne aktivnosti.

Kdo pravi, da je bazen samo za plavanje?

Saj ne, da plavanja preprosto ne obožujemo, a slej ko prej, še posebej otroci, si bomo zaželeli malce več nore zabave. Za prav poseben dan na bazenu si preberite nekaj idej za vodne igre, ki bodo navdušile vse razigrane kopalce.

#1 Morski pes napada!

Pri tej igri se razdelimo v dve skupini: morskega psa in turiste. Zmagovalec igre je tisti, ki zadnji ostane nenapaden v bazenu. Ko smo se razdelili na morskega psa in turiste, določimo dolžino v bazenu, ki jo bodo morali turisti preplavati v obe smeri, ne da jih ujame nevarni plenilec. Če vas morski pes ujame, izpadete, sicer igrate naprej, dokler niste edini, ki je ostal nedotaknjen. In nagrada za zmagovalca? Zmagovalec izziva morskega psa, da naredi nekaj, kar ga bo spravilo v zadrego, na primer na ves glas zapoje pesem ali karkoli drugega – a ne bodite prestrogi, saj je le igra!

Ste iz pravega testa, da pobegnete morskemu psu? | Foto: Ste iz pravega testa, da pobegnete morskemu psu?

#2 Marco Polo

Saj veste, kdo je bil Marco Polo, kajne? Bil je slaven srednjeveški popotnik, Italijan, ki je odkril mnogo novih ljudstev in krajev, pripotoval je vse do Indije in več let živel na Kitajskem. Zdaj ga mnogi poznajo tudi po tem, da je posodil ime slavni vodni igrici. Ker je Marco Polo potoval po svetu, ne da bi vedel, kam točno gre, tudi igralci v igrici zavežejo oči, da ne vedo točno, kje so. Ko izberete igralca, ki bo nosil prevezo čez oči, greste vsi v vodo, njegova naloga pa je, da vas ujame. In kako vas bo našel, če nič ne vidi? Ko "slepi" igralec zakriči "Marco!", se morajo preostali tekmovalci odzvati s "Polo!". Tisti, ki je ujet, naslednji lovi, igra pa traja toliko časa, kolikor želite.

#3 Iskanje podvodnega zaklada

Navodila so preprosta: eden od igralcev je pirat, ki je ukradel zaklad in ga zdaj želi skriti. Poiščite predmet, ki ne lebdi na vodi, ga skrijte na tla bazena in pazite, da igralci ne vidijo, kam ste ga postavili. Ko je predmet dobro skrit, se igra lahko začne, zmagovalec pa je tisti, ki ga najde prvi. Pri naslednji igri je on pirat, ki skriva zaklad. Igro lahko še začinite, na primer tako, da na tla bazena postavite več predmetov (kamenčke, kovance) na različna mesta, ki predstavljajo diamante, za konec igre pa je treba zbrati vse – zmagovalec je tisti, ki jih najde največ.

Iskanje zaklada je pod vodo še bolj zabavno! | Foto: Iskanje zaklada je pod vodo še bolj zabavno!

#4 Boj piščancev

Še ena od "klasik" med vodnimi igrami. Potrebovali boste dve ekipi po dve osebi – eden je mentor in drugi bojevalec. Mentorja vsake ekipe sta v vodi in na rame dvigneta vsak svojega bojevalca. Bojevalca sta v zraku in z rokami poskušata zamajati ravnotežje nasprotnika. Zmagovalec je tisti, ki ostane na ramenih. Pri tej igri je potrebne nekaj previdnosti in predvsem nežnosti, da se ne poškodujemo. Mentorja naj bosta toliko v vodi, da ju bojevalca ne poškodujeta in jima ne predstavljata prevelike teže. In še eno pravilo: cukanje, grizenje in močni udarci so strogo prepovedani!

#5 Vodni režiser

Nekoliko bolj umirjena, a hkrati zelo ustvarjalna igra za tiste, ki poleti radi zbirajo neprecenljive spomine. Kaj ko bi letos na bazenu posneli podvodni film, v katerem imajo glavno vlogo morske pošasti, potapljači in skrivnostni junaki? Potrebujete podvodno kamero, ki jo lahko zelo ugodno dobite v trgovinah s tovrstnimi pripomočki, in nekaj amaterskih (ali profesionalnih, seveda) igralcev. Določite žanr filma, pripravite scenarij, razdelite vloge in snemanje se lahko začne! Po koncu ne pozabite shraniti filma, da vam ostane trajen spomin, če ste v tem spretni, pa doma lahko dodate še posebne efekte.

Posnemite nepozaben video, ki vas bo zabaval še dolgo po tem, ko boste kopalke že pospravili do naslednje sezone.  | Foto: Posnemite nepozaben video, ki vas bo zabaval še dolgo po tem, ko boste kopalke že pospravili do naslednje sezone.

Kam po najboljšo vodno zabavo? V Terme Čatež, seveda, kjer vas čaka posebna ponudba!

 | Foto:

Najbolj nore dogodivščine vas čakajo v Termah Čatež, Varuh zdravja pa vas razvaja s posebno ugodnostjo – kopanje v največji termalni rivieri je po zaslugi Varuha zdravja zdaj še lažje dosegljivo.

Od 1. do 31. julija 2016 velja posebna ponudba za vse družine, kjer do dva otroka ob spremstvu dveh odraslih čofotata zastonj. Kaj še čakate? Pohitite proti nori zabavi, saj vas pričakujejo vodne atrakcije in bazeni raznolikih oblik s temperaturo termalne vode od 26 do 36 stopinj Celzija.

Varuje vaše zdravje, poleg tega pa vas razvaja skozi vse leto

Idealno bi bilo, da bi imeli vsi svojega varuha zdravja, ki bi nas spodbujal in podpiral v skrbi zase. Vsi vemo, kako težko najdemo čas zase, čeprav bi morala biti skrb za zdravje ali dobro počutje vedno na prvem mestu. A zdaj je tu Varuh zdravja, ki poskrbi, da ne pozabimo na to pomembno plat življenja.

 | Foto: S kartico Varuh zdravja zdravstvene zavarovalnice Vzajemna lahko pri njihovih partnerjih uveljavljate popuste in druge privlačne ugodnosti, kot so svetovanje, preventiva, diagnostika, brezplačne športne vadbe, popusti na športno opremo in vstopnice, ugodnosti v centrih dobrega počutja po vsej Sloveniji in še in še.

 

Varuh zdravja: veliko več kot le zdravstveno zavarovanje

Program aktivnega varovanja zdravja Varuh zdravja zavarovalnice Vzajemna ni zgolj zdravstveno zavarovanje, saj nam pomaga zdravje tudi aktivno varovati.

Varuh zdravja prinaša:

Brezplačne preventivne zdravstvene storitve: med drugimi meritve sladkorja v krvi, krvnega tlaka in holesterola.

Naročanje pri zdravnikih specialistih v okviru mreže izvajalcev zdravstvenih storitev Vzajemna Net. Sporočite, kateri pregled potrebujete, in Vzajemna uredi vse podrobnosti ter poišče najboljšega specialista in najkrajšo čakalno dobo.

Zdravstvene informacije o pravicah iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, izvajalcih zdravstvenih storitev in o načinih naročanja, čakalnih dobah v javni zdravstveni mreži, pravici do zdravljenja v tujini, postopkih glede uveljavljana pravic iz zdravstvenega zavarovanja, pomoč pri iskanju informacij, ki jih potrebujete v procesu zdravljenja.

Brezplačne rekreativne vadbe: tečaj smučanja in teka na smučeh.

Aktiven oddih in ugodne počitnice: bogat izbor turističnih aranžmajev za zdrav oddih s posebnim poudarkom na dodatni ponudbi, kot so tečaji nordijske hoje, kolesarske ture, specialistične meritve ...

Ugodnosti pri nakupih opreme za šport, pri prijavninah na rekreativne dogodke, pri smučarskih vozovnicah.

S programom Varuh zdravja se Vzajemna zgleduje po sodobnih zdravstvenih zavarovalnicah po svetu, ki se vse bolj osredotočajo na varovanje zdravja, preventivo in spodbujanje zdravega življenjskega sloga.

Preberite še:

Top športne aktivnosti tega poletja

Otroci čofotajo brezplačno!

 

Ne spreglejte