Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 2. 2016,
15.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marko Juhant mali junaki

Sreda, 3. 2. 2016, 15.57

8 let

Marko Juhant bo svoje nasvete po novem delil v mesečniku 'Po pameti'

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Strokovnjak s področja vzgoje Marko Juhant je konec januarja 2016 začel izdajati mesečnik z naslovom Po pameti. Prva številka v nakladi 1500 izvodov je bila v hipu razprodana.

Časopis z naslovom Po pameti je nov, 20-stranski časopis formata A4, ki že na začetku podira prodajne rekorde. "Zanimanje nas je presenetilo," je priznal Marko Juhant. "Za začetek smo natisnili 1500 izvodov, pa so takoj pošli in tiskamo nove," je povedal. Tisti, ki še čakajo na nulto številko revije Po pameti jo lahko v domačem nabiralniku pričakujejo v roku nekaj dni.

Že zdaj je na časopis, ki bo imel nekaj stalnih rubrik in vsebinsko sredico – v prvi številki so to "takojčki", otroci, ki ob prvi prepreki ponorijo ali obupajo –, naročenih več kot tisoč naročnikov, kar verjetno presega tudi katero od ustaljenih slovenskih revij, se smeji Juhantu.

O tem, da bi nekoč tudi sam izdajal revijo, a je pred tem več vlagal v izdajo knjig in predavanja po slovenskih vrtcih in šolah, je razmišljal že nekaj časa. "Pred leti sem bil naročen na časopis Lisac in Lisac – korak pred konkurenco. Dva izvoda sem kupil, večkrat uporabil katero od njenih idej, potem pa že težko čakal na tretjega. Upam, da bo tudi pri mesečniku Po pameti podobno."

Revija, ki je na pogled zelo asketska, ne bo imela reklam, niti križank ali šaljivih vložkov, pač pa zgolj in samo vsebino. "Gre za kratko in jedrnato vsebino, kjer je pomembno samo sporočilo, oblika pa je pri tem v podrejeni vlogi," dodaja Juhant, ki je bil na začetku nekoliko skeptičen, ali bo oblika revije v, kot se je izrazil, "razvajenem svetu" naletela na ugoden odziv, a so ga sporočila uporabnic in uporabnikov presenetila, saj so bila mesečniku izredno naklonjena.

"Čeprav je natisnjen na rumenem papirju, pa njegova vsebina nikakor ni rumena," je hudomušno namignil strokovnjak s področja vzgoje, ki je znan po tem, da svoje vzgojne nasvete podaja na razumljiv in plastičen način.

Ne spreglejte