SiolNET. Novice Slovenija
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Pomagajte malim borcem in njihovim družinam

Oglasno sporočilo

Podarite en odstotek dohodnine Društvu Viljem Julijan ter pomagajte malim borcem in njihovim družinam.

Viljem Julijan

Našemu Društvu Viljem Julijan lahko do konca tega tedna, do 28. 5., še vedno brezplačno podarite en odstotek dohodnine, s čimer nimate prav nobenega stroška. S tem boste podprli naše programe in projekte, s katerimi pomagamo otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. Vsaka vaša donacija ogromno šteje in nam veliko pomeni.

En odstotek dohodnine nam lahko podari prav vsak prebivalec Slovenije, ki prejema kakršenkoli osebni prejemek (plača, pokojnina, socialno nadomestilo itd.), ne glede na to, ali dohodnino doplača ali dobi vračilo. Torej donacija dela dohodnine ne vpliva na višino vašega vračila ali doplačila dohodnine. Se pravi, da z namenitvijo donacije od dohodnine niste v ničemer prikrajšani, saj gre drugače ta znesek samodejno v proračun RS.

Postopek za donacijo enega odstotka dohodnine Društvu Viljem Julijan je zelo preprost – potrebujete samo nekaj hitrih klikov oziroma izpolnitev preprostega obrazca:

  • prek pisnega izpolnjenega obrazca https://bit.ly/3uZWXet, ki nam ga pošljete na naš naslov. Poštnina je že plačana.

Dodatna navodila, kako nam lahko namenite en odstotek dohodnine: https://viljem-julijan.si/podarite-1-vase-dohodnine/.

Viljem Julijan

Namesto da vaš en odstotek dohodnine ostane v državnem proračunu, ga torej lahko brezplačno namenite Društvu Viljem Julijan. Vaš prispevek bomo namenili za izvajanje naših brezplačnih programov, projektov in preostalih aktivnosti, s katerimi z vsem srcem pomagamo malim borcem in njihovim družinam. Če ste del dohodnine že oddali, je še vedno možnost, da svojo izbiro tudi spremenite in jo namenite našemu društvu.

Poslanstvo Društva Viljem Julijan je širjenje ozaveščenosti o redkih boleznih, pomoč in podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, povezovanje družin otrok z redkimi boleznimi ter prizadevanje za izboljševanje stanja na področju redkih bolezni v Sloveniji. V ta namen izvajamo številne dejavnosti, s katerimi pomagamo malim borcem in njihovim najbližjim in jih podpiramo. Z našim dobrodelnim Skladom Viljem Julijan jim podarjamo denarne donacije – do zdaj smo podarili že več kot 250 tisoč evrov, s projektom Srčne zgodbe in z velikim Dobrodelnim koncertom Viljem Julijan širimo ozaveščenost o redkih boleznih, v okviru naše Pisarne za redke bolezni staršem ponujamo brezplačno pomoč, podporo, svetovanje in informiranje, s projektom Upanje za male borce za otroke iščemo možnosti zdravljenja v tujini, s projektom Božiček za male borce otrokom z redkimi boleznimi v božičnem času omogočimo posebno darilo, skozi zagovorniške aktivnosti rešujemo problematiko na področju redkih bolezni itd.

S svojimi prizadevanji smo med drugim močno prispevali k večjemu zavedanju o redkih boleznih in njihovi problematiki, izborili smo povišanje nadomestila za izgubljen dohodek za starše težko bolnih otrok, ki morajo zaradi zdravstvenega stanja otroka ostati doma in ne morejo hoditi v službo, uspelo nam je doseči, da se bo razširil program testiranja novorojenčkov za redke prirojene bolezni, hkrati pa pomagamo malim borcem in njihovim družinam, da imajo lepše in bolj kakovostno življenje.


Naročnik oglasnega sporočila je Društvo Viljem Julijan.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin