Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2022,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

orgazem spolni odnosi vibrator PR članek

Četrtek, 18. 8. 2022, 7.00

1 leto, 8 mesecev

Kateri vibrator je pravi zame? Svetujemo, kako izbrati vibrator!

Oglasno sporočilo
kateri-vibrator-je-pravi-zame

Ponudba različnih erotičnih pripomočkov je resnično osupljiva. Med najbolj priljubljenimi so zagotovo vibratorji, ki so za marsikoga sploh prvi erotični pripomoček, ki si ga zaželijo. Zaradi tega je njegov nakup rahlo zastrašujoč, a brez skrbi, s spodnjimi nasveti boste zagotovo izbrali pravega!

Ne glede na to, ali si želite zgolj popestriti spolni odnos ali iščete drugo dimenzijo orgazma, je vibrator popoln dodatek za vašo spalnico. Lahko ga uporabljate za draženje klitorisa ali pa ga vstavite v notranjost in na ta način spodbudite težko dosegljivi G- in P-točki.

Vendar pa boste najlepše užitke dosegli le, če boste izbrali sebi najbolj primerno erotično igračko. In na kaj morate biti pri izbiri popolnega vibratorja še posebej pozorni?

1. Izberite pravo velikost

Čeprav se marsikomu zdi velikost vibratorja najpomembnejša, pa boste kmalu spremenili svoje mnenje, če vam povemo, da kar 70 odstotkov žensk za doseganje orgazma potrebuje stimulacijo klitorisa. Pri izbiri velikosti pa je pomemben tudi podatek, ali ste pri njegovi uporabi začetnica ali ne.

prava-velikost-vibratorja | Foto:

Če ste začetnica, vam vsekakor priporočamo, da začnete z majhnim pripomočkom, ki je namenjen zunanji stimulaciji, in šele pozneje začnete uporabljati bolj kompleksnih vibratorjev.

Če imajo vibratorji večje glavice, pomeni, da razpršijo vibracije po večjem območju, pripomočki manjših oblik pa so namenjeni bolj usmerjenju vibracij na določeno mesto.

2. Skrbno preverite material, iz katerega so vibratorji izdelani

Pri izbiri ustreznega materiala vibratorja je ključnega pomena, da je nestrupen in brez dodanih ftalatov, saj le tako prepreči neželene učinke. Med najbolj priporočljivimi so:

  • Silikon je najbolj pogosta in priljubljena izbira, saj je prijeten na otip, hipoalergen in stoodstotno varen za uporabo.
  • Različice iz mešanice materialov TPE in TPR oziroma cyberskin, ki jih lahko upogibate in stiskate, vendar so zahtevnejše za čiščenje. Z različnimi oblikami vibratorjev dosežete različne občutke.

3. Z različnimi oblikami vibratorjev dosežete različne občutke

Nekateri proizvajalci vibratorjev so še posebej znani po svojem elegantnem slogu in inovativnem dizajnu. Vendar se oblika vibratorjev v največji meri razlikuje glede na to, čemu so namenjeni.

Ravni vibratorji omogočajo neposredno penetracijo in so namenjeni spodbuditvi točke G, lahko pa izberete ukrivljen vibrator z ukrivljeno konico, ki draži steno in točko. Vibratorji imajo tudi različno teksturo in če ste začetnica, potem prve občutke preizkusite z gladkim vibratorjem.

vrste-vibratorjev | Foto:

Za prvi pripomoček vam vsekakor priporočamo, da izberete takšnega s čim bolj klasično obliko in se šele pozneje odločite za kompleksnejše dizajne.

4. Različne vrste vibratorjev glede na njihov namen

Poleg tega, da obstaja ogromno oblik, velikosti in materialov vibratorjev, pa je pri njihovi izbiri ključnega pomena njihov namen. Na tem mestu si morate odgovoriti predvsem na naslednji vprašanja:

  • Ali si želite zunanje ali notranje stimulacije, ali morda celo oboje?
  • Ali boste vibrator uporabljali sami ali s partnerjem?

Ko boste ugotovili, kakšne občutke si želite in kakšne potrebe imate, potem lahko izbirate med naslednjimi kategorijami vibratorjev:

  • Mini vibratorji, ki jih imenujemo tudi bullet vibratorji. Kot že ime pove, so majhni in diskretni. Idealni so za vse začetnike in tudi tiste, ki si želite, da vas erotičen pripomoček spremlja tudi na dopustu.
  • Rabbit vibrator ali zajček vam zaradi svoje prav posebne oblike nudi dvojne užitke. S posebnim nastavkom lahko z njim doživite dvojno stimulacijo, saj draži vaše notranje in zunanje vroče točke.
  • Masažerji so namenjeni zunanji stimulaciji klitorisa kot tudi perineuma, če imajo ustrezen nastavek. Uporabite pa jih lahko tudi za masažo telesa.
  • Vibratorji G-točke so namenjeni stimuliranju najteže dostopnega območja užitka. Za lažje draženje so ukrivljeni in dodatno prožni, s čimer lahko doživite nepozaben orgazem.
  • Vibracijska jajčka, ki jih lahko uporabite za zunanjo ali notranjo stimulacijo. V večini primerov so opremljeni z brezžičnim daljinskim upravljalnikom, ki ga za še večje in nepozabne užitke prepustite vašemu partnerju.
  • Vibratorji za pare so namenjeni vsem tistim, ki želite izboljšati in popestriti svoje spolne odnose. Oblikovani so tako, da med spolnim odnosom niso moteči.
  • Vodoodporni vibratorji so še posebej priljubljeni zato, ker omogočajo uporabo v vodi, med prhanjem ali v kopeli, prav tako pa so enostavni za čiščenje.

Za dodatno popestritev spolnega odnosa pa so vam na voljo tudi analni vibratorji oziroma čepi, s katerimi boste svoje spolno doživetje dvignili na popolnoma novo raven.

5. Baterijski vložki ali USB-napajanje?

Vibratorji z baterijskimi vložki so trenutno med bolj priljubljenimi, saj so tudi nekoliko dostopnejši. Vendar pa se jim hitro približujejo tudi vibratorji z USB-napajanjem, ki so še posebej priporočljivi za vse tiste, ki jim je menjava baterijskih vložkov odveč.

vibratorji-baterija-usb | Foto:

Vendar, pozor! Vibratorji s polnjenjem imajo običajno močnejše vibracije, polnjenje pa mora biti dosledno.

6. Kako močan vibrator bi želeli imeti?

Vibratorji se med seboj razlikujejo tudi v moči oziroma stopnji vibracij. To je pomemben podatek, če ne želite, da vaša erotična igračka ne oddaja preveč globokih zvokov.

Če vas skrbi, da se zaradi tega ne bi mogli sprostiti, potem preverite ponudbo vibratorjev s tihim delovanjem, ali pa se odločite za modele brez vibracij.

Prepričani smo, da boste s pomočjo naših nasvetov izbrali pravi model vibratorja. Vaš naslednji korak je le še obisk trgovine sex shop in doživljanje najbolj intenzivnih orgazmov je na dosegu rok.

Naročnik oglasnega sporočila je Damjan Muhvič, s. p.

Ne spreglejte