Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 1. 2016,
17.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

mali junaki očetovstvo

Torek, 12. 1. 2016, 17.47

8 let

12 pomembnih spoznanj, do katerih se je dokopal oče, ki prvič okuša radosti starševstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na spletni strani Bright Side so objavili pismo moškega, ki se je razpisal o spoznanjih glede očetovstva, do katerih se je dokopal, ko ga je prvič izkusil. Se prepoznate v katerem od njih?

1. Moj dom je poln nevarnosti Vse, kar je pod višino našega pasu, je lahko ali potencialni krivec za poškodbe našega otroka ali pa glavna tarča otroškega razdejanja. Devetdeset odstotkov časa, ki ga namenjamo vzgajanju otrok, v bistvu posvečamo temu, da preprečimo njihovo smrt.

2. Spanje je zdaj najnovejša erotična fantazija Osem ur spanja se zdaj zdi precej bolj mamljivo kot pa kopel z italijansko igralko Monico Bellucci. No, vsaj dovolj energije imaš zanj.

3. Na plano privrejo neprijetne plati naše osebnosti Da nismo samo krasni in oh in sploh sijajni, najlažje opazimo v trmasti in navihani osebnosti, polni kapric, ki se vsakodnevno odražajo v vedenju našega naraščaja. To je, kot bi se opazoval v magičnem ogledalu. Po drugi strani pa zdaj lahko končno razumem, kakšna nadloga sem bil za svoje starše.

4. Ko postaneš hčerin ideal Ko bo hči izbirala moža, bo iskala nekoga, ki je podoben vam. Če si želite dostojnega zeta, se potrudite, da se boste čim bolj izkazali.

5. Vse pač ni v naši moči Ko ti otrok prvič pade iz rok (ne če, ampak ko), boste molili, da bo vse v redu z njim. Niti če ne veste, kako in h komu sploh moliti.

6. Sprijaznite se, vaša naloga je biti slab policist Otrok bo nekje okrog drugega leta starosti začel vašo ženo ovijati okrog prsta. Se želite osvoboditi tiranije? Naučite se ukazovati, okarati, ko je to treba, in reči ne, tudi stokrat na dan, če je treba. Ni prijetno, a nekdo mora storiti tudi to.

7. Prosti čas se začenja takrat, ko otrok končno zaspi Vaš otrok je kot delodajalec, ki nima pojma o pogojih zaposlovanja. Od zdaj naprej besedni zvezi prost konec tedna ali prost dan ne obstajata več.

8. Majhen ni enako tih Res je, da vaš otrok tehta le nekaj kilogramov, a ko se razjezi, je slišati, kot bi tehtal tono. Mimogrede, nekateri izmed njih celo smrčijo. In to glasno.

9. Nič ni narobe z neprestanim gledanjem ene in iste risanke Otroci lahko gledajo eno in isto risanko. Tudi po 50-krat, če je to potrebno. In vedno je zanimiva in vedno izzove smeh.

10. Razvili boste sposobnost pogajanja s teroristi Otroci imajo svojo voljo in ta je lahko zelo razgibana. Enkrat bi rad šel ven, čez nekaj minut si tega nikakor ne želi. Ne bi oblekel teh rokavic, ker so kar naenkrat postale premajhne, niti ne bi rad rok vtaknil skozi rokav. Ne, navsezadnje si očitno res ne želi iti ven. To je moja igrača, čeprav v resnici ni. Vam je to kaj znano? 11. Prava sreča res obstaja Ne samo to, da je vaš otrok iskren in izraža resnične občutke, tudi vas navznoter dela srečne in nežne. Ne glede na to, kako zapriseženi cinik ste, vas bodo besede vašega otroka še vedno zlahka spravile v jok. In tega se vam ni treba sramovati.

12. Tudi konjiček ste, ihaha! Ko postaneš oče, nisi samo oče. Kaj hitro se lahko preleviš v konjička, si oprtaš svoj naraščaj in odgalopiraš v širni svet (beri - iz spalnice v dnevno sobo).

Ne spreglejte