Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 1. 2016,
15.23

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča MasterCard

Natisni članek

advertorial smučanje Pohorje Rogla Kam na izlet MasterCard Odkrivaj Slovenijo zimska rekreacija

Četrtek, 21. 1. 2016, 15.23

2 meseca, 1 teden

V družbi najboljših deskarjev na Roglo

Vsebino omogoča MasterCard

Ta konec tedna morate nujno rezervirati za Roglo, kjer se bo v soboto, 23. januarja, odvijal svetovni pokal v deskanju na snegu.

Blizu Zreč, ki so znane predvsem po termalnem zdravilišču Terme Zreče, je vrhunsko opremljeno športno središče, smučišče in klimatsko zdravilišče Rogla, kjer lahko preživite čudovit konec tedna.

Smučišče Rogla v osrčju Pohorja na 1.517 metrih nadmorske višine je eno najpomembnejših smučarskih središč pri nas. Smučišče je dobro opremljeno in zasneženo, ponuja pa tudi nočno smuko, in sicer na osvetljenih smučiščih Košuta in Jasa – od četrtka do nedelje, od 17. do 21. ure.

Proge so primerne za začetnike in bolj izkušene smučarje. Tisti, ki jim ne manjka energije in adrenalina, naj se preizkusijo v Fun parku Rogla – poligonu za deskarje in free-style smučarje –, ki poteka vzdolž leve strani smučišča Mašinžaga.

Pridružite se mrzlici ob svetovnem pokalu v deskanju na snegu

Več kot 15 kilometrov smučarskih prog in 30 kilometrov prog za tek na smučeh je dober razlog, da boste ta konec tedna uživali v zimskem veselju na Štajerskem in si mimogrede še ogledali svetovni pokal v paralelnem veleslalomu v deskanju na snegu Rogla 2016, ki bo v soboto, 23. januarja, na smučarski progi Jasa.

Izleti v okolici

Rogla je ena od višjih vzpetin na Pohorju in leži 15 kilometrov od Zreč. Za tiste, ki se ne zanimajo samo za smučarske užitke, predlagamo nekaj izletniških točk, ki jih lahko obiščete v okolici Zreč in Rogle:

- Lovrenška jezera, - Klopni vrh, - razgledni stolp na vrhu Rogle, - Osankarica, - Šumik, - Koča na Pesku.

Pred vrati zelenega Pohorja

Zreče so zaradi term in vrhunske wellness ponudbe priljubljena turistična točka. Raziskujte okolico in obiščite starodavne spomenike preteklosti.

• Privoščite si najboljši wellness oddih v Termah Zreče.

• Na Brinjevi gori si oglejte približno 4.000 let stare sledi prve poselitve. Brinjeva gora je eden izmed najbolj obiskanih vrhov tik nad Zrečam. Tja vodi več pešpoti, dobro utrjena cesta ter alpinistična plezalna smer, imenovana tudi "Boštjanova pot".

• V gostišču Zimrajh si privoščite kavo,

• obiščite vinsko klet Zlati grič,

• obiščite Konjiški grad,

• oglejte si staro mestno jedro Slovenskih Konjic,

• v Žički kartuziji se ustavite v domovanju menihov iz Velike kartuzije na Francoskem.

Ne spreglejte