SiolNET. Trendi Odkrivaj Slovenijo
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Decembrsko potepanje z vlakom, ki vas popelje v sedem pravljičnih mest

0

termometer

Bi se zapeljali skupaj z Božičkom? Njegov muzejski vlak vas popelje po železni cesti, čisto tako, kot je vožnja potekala včasih. Cilj: sedem pravljičnih mest.

Z Božičkom in muzejskim vlakom naokoli …

Ste vedeli, da se lahko po Sloveniji zapeljete z muzejskim vlakom? In kot se spodobi za december, gre ta mesec za še posebej zabavno doživetje. Preživite dan na malce drugačen, nostalgičen način. Po železni cesti se namreč zapeljete v družbi Božička in njegovih prijateljev, in to prav tako, kot so se vozili v preteklosti.

Od 1. decembra Slovenske železnice predstavljajo praznična potovanja, ki potekajo ves mesec. Potniki se zberejo na železniški postaji, kjer pričakajo vlak s pravljičnimi vilami, se posladkajo s slaščicami, prikličejo Božička, ta pa jih že čaka na prazničnem vlaku. Z njimi nato obiščejo enega od sedmih pravljičnih mest.

Znate našteti sedem slovenskih pravljičnih mest?

To so Bohinj, Podčetrtek, Ptuj, Celje, Radovljica, Kamnik in Ljubljana. Če se boste do njih decembra odpravili z vlakom, boste imeli z železniško vozovnico na voljo ugodnosti, kot so cenejše prenočitve, cenejše kopanje, brezplačne degustacije, brezplačni obiski muzejev ipd.

Kdo se lahko pelje z Božičkom na muzejskem vlaku?

Vsi, ki verjamejo vanj, seveda!

Otroci do drugega leta se vozijo brezplačno, starejši otroci in odrasli za osem evrov, skupine otrok do 12. leta starosti (vrtci, šole ... ) pa za štiri evre na osebo.

Vozovnica vključuje vožnjo z muzejskim vlakom in povratek z rednim vlakom, razen na razdaljah, kjer je predviden povratek z muzejskim vlakom.

Postanek v pravljični deželi

V sedmih pravljičnih mestih je mnogo možnosti za zabavna doživetja, otrokom pa bodo še posebej pri srcu druženja v pravljičnih deželah.

V Celju srečanje z vilami …

Pravljične vile v Celju so pripravile čudovita doživetja za najmlajše, pa tudi malce starejše, in sicer vse do silvestrovega, vsako dopoldne med 10. in 12. uro in popoldne med 17. in 19. uro. Organizirale pa bodo tudi številne koncerte, povabile pravljične junake ter pripravile razna rajanja za najmlajše, na primer odkrivanje skrivnosti ter vilinski ples.

… v Bohinju pa na jelenčkov spust

Tudi tu ne boste ostali brez družbe pravljičnih bitij, saj vas bo sprejela sama Božičkova pomočnica. Popeljala vas bo do idilične koče, tu pa boste spoznali … No, naj to ostane skrivnost!

V bohinjski Božičkovi deželi najmlajše čakajo tudi jelenčkov spust, spust s snežnimi tubami, polhov rovček in še marsikaj zanimivega.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin