Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2013,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pisateljica

Torek, 22. 10. 2013, 8.11

8 let

Zadie Smith: pisateljica z okusom za modo, četudi tega noče priznati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Angleško-jamajška pisateljica Zadie Smith ne piše samo odličnih knjig, ampak se lahko pohvali tudi z dobrim okusom za modo.

38-letna Zadie Smith je že pri 25 letih napisala obsežen prvenec Beli zobje, ki ga niso pohvalili samo kritiki, ampak je bil tudi uspešnica med bralci.

Zadie Smith ni najbolj navdušena, da se jo obravnava kot lepotico in se ji prilepi status modne ikone. Med enim od zadnjih intervjujev je namreč rekla: "V enem izmed italijanskih časnikov so v pismih bralcev razmišljali in razpravljali o tem, da sem dokaj dobra pisateljica. Ampak prav posebej dobra pa le ne morem biti, saj sem po njihovem mnenju preveč lepa in lepota pač ne gre z inteligenco."

Ampak ne glede na to, koliko Zadie poskuša odvrniti pozornost od svojega sloga oblačenja in svoje lepote, je to težko spregledati. Zadiejina garderoba je kombinacija romantike in boemskosti s pridihom elegance.

Brezčasne broške, posebne ogrlice in turban na glavi Inteligentna Britanka, ki z možem in hčerko zdaj živi v New Yorku, se je odrekla neokusnim in trendovskim modnim smernicam. Njen slog oblačenja res ni kričeče izstopajoč, vendar bi po podrobnem pregledu v Zadiejini omari našli polno brezčasnih brošk in posebnih ogrlic, ki preprosta oblačila spremenijo v nekaj več. Smithova ima zavidljivo zbirko oblek, od nebeških svilenih večernih oblek do minimalističnih srajc slavnih oblikovalcev, kot so Lanvin, Céline in Donna Karan. Poleg tega se bo v omari za čevlje našel kakšen Louboutinov par.

Zadiejin prepoznavni znak so predvsem turbani oziroma rute, zvite na glavi.

Oblikovalec Prabal Gurung, trenutno eden od najbolj zaželenih oblikovalcev, čigar potiskane obleke nosijo Thandie Newton, Zoe Saldana, Oprah in Michelle Obama, je navdih za svojo prvenstveno kolekcijo iz leta 2009 dobil prav v Zadie Smith in njenem delu.

Zadie se z lahkoto veteranke za slog sprehaja od prefinjenega glamurja do boemskega šika. Z inteligenco, seveda!

Ne spreglejte