Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
12.01

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

mozolji akne

Četrtek, 22. 8. 2013, 12.01

3 leta, 8 mesecev

Z naravnimi maskami nad mozoljčke in ogrce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je hitreje, če v trgovini kupite že vnaprej pripravljeno masko za obraz, pa so tiste, ki jih naredimo sami, bolj zdrave in tudi bolj učinkovite.

Tako ženske kot moški se velikokrat srečujejo s problemom nečiste kože. Piko na i pa doda dejstvo, da se nadležni mozolji ponavadi pojavijo prav na dan pomembnega dogodka – pa naj bo to pomemben sestanek ali pa zmenek z osebo, ki nam je res všeč. In kako se jih lahko po naravni poti znebimo?

Ena od rešitev so maske za obraz, ki poleg tega, da odstranijo odmrlo kožo, tudi čistijo pore. Za vašo kožo in tudi za vašo denarnico pa boste največ naredili, če se boste odločili za naravno, doma pripravljeno masko za obraz, ki jo morate vedno nanesti na očiščen obraz.

Papaja oziroma jabolko in med Med je priporočljiva sestavina vsake maske, saj je zelo hranljiv in vsebuje veliko vlažilnih sestavin, s svojim antiseptičnim delovanjem pa prepreči nastajanje majhnih mozoljčkov. Njegova funkcija je tudi, da sestavine poveže in zmes naredi bolj gladko. Na drugi strani pa papaja oziroma jabolko vsebujeta encime, ki nežno odstranijo odmrlo kožo.

V posodi zmešate dve žlički papaje in žličko medu (predhodno ga lahko nekoliko segrejete, da postane bolj tekoč). Papajo lahko nadomestite z naribanim jabolkom. Masko po nanosu pustite učinkovati od pet do deset minut. Z obraza jo izperite z veliko količino tople vode, kožo pa nato obogatite še z izbrano kremo za obraz.

Med pa proti ogrcem lahko uporabljate tudi samostojno.

Limona v kombinaciji s kislo smetano V posodici v enakem razmerju zmešajte limonin sok, kislo smetano in mlete kosmiče. Po želji lahko dodate nekaj kapljic eteričnega limoninega olja. Zmes s krožnimi gibi vmasirajte v kožo obraza in dekolteja, pri čemer se izogibajte predelu okoli oči in ust. Po desetih minutah masko sperite s toplo vodo.

Zelena glina V posodici zmešajte žlico zelene gline, medu in jogurta ter nato masko enakomerno razmažite po celem obrazu. Zmes lahko uporabite tudi le za kritične predele telesa. Masko, učinek katere lahko obogatite s petminutno izpostavitvijo obraza pari kamilice, pustite delovati vsaj pol ure.

Želatina in mleko V skodelici zmešajte žlico želatine in mleka ter zmes postavite na ogenj, da postane mlačna. Zmes s čopičem nanesite na problematične dele in počakajte, da se maska posuši, nato pa jo odluščite z obraza, kožo pa osvežite z vodo.

Nekaj preprostih trikov: Limona: sok limone bo pospešil obnovo kože in razgradil v pore ujeto umazanijo. Kumarica: rezino kumarice položite na mozolj oziroma nanj stisnite svež kumarični sok. Korektor: če je nuja, mozoljčke lahko skrijete tudi s korektorjem, ki naj ima zelen podton, saj ta nevtralizira rdečico. Po nanosu ga prekrijte še z navadnim pudrom. Česen: česen, ki velja za naraven antibiotik, olupite, zmečkajte in nanesite na prizadeta mesta. Po desetih minutah ga temeljito sperite, sicer bo vaša koža še bolj razdražena. Čajevec: olje čajevca, ki je znano po svojem antibakterijskem delovanju, za nekaj minut neposredno nanesite na mozolj. Para: zamašene pore, ki so povzročitelji mozoljčkov, osvobodite s pomočjo pare.

Izogibajte se stiskanju Največ škode boste naredili, če se boste mozoljev in ogrcev lotili s površnim stiskanjem, saj bo površina okoli mozolja postala še bolj otečena, rdeča ali pa se bo mozolj celo vnel. Poleg tega pa boste bakterije iz mozolja prenesli drugam po obrazu. Če vam drobne pikice po obrazu ne dajo miru, obraz predhodno najprej segrejete s paro, nato prste ovijete v robčke in previdno ter nežno stisnete mozolj. Ko ste končali, ne pozabite kože temeljito umiti s čistilnim tonikom. Najboljša rešitev pa je, da mozoljčke in ogrce prepustite kozmetičarkam v lepotilnih salonih.

Kako še lahko preprečite nastanek mozoljčkov Eden od najpogostejših razlogov za nastanek mozoljčkov so ličila. Ženske, ki si pred spanjem obraza temeljito ne očistijo ali pa gredo spat kar naličene, imajo lahko resne probleme s kože. Ličila, kot je puder, namreč zaprejo pore, zaradi česar koža ne more dihati. Ličil si prav tako ne sposojajte od prijateljic. Leglo bakterij pa so lahko tudi čopiči za ličila, zato jih redno čistite.

Na splošno pa morate biti pazljivi, da se v službi, na avtobusu, ko niste v domačem okolju, z rokami čim manj dotikate obraza. Tako namreč bakterije z rok prenesete na kožo obraza, ki pa je zelo občutljiva.

Ne spreglejte