Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Torek,
25. 2. 2014,
13.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nivea staranje krema nega

Torek, 25. 2. 2014, 13.32

7 let, 12 mesecev

Tudi po 35. letu ste lahko videti mlajši

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trideseta so nova dvajseta, pri štiridesetih pa ste kot kakšna razigrana tridesetletnica. Se sliši nemogoče? Preizkusite naše trike, s katerimi se boste počutili deset let mlajši.

Še vedno iščete čudežno formulo večne mladosti? Zdaj jo lahko nehate iskati, kajti rešitev je na dlani. Za mladostnejši videz niso potrebni drastični ukrepi. Dovolj bo, če boste nekoliko izboljšali svoj življenjski slog, prevetrili garderobo, spremenili pričesko in se naučili pravilno ličiti. Seveda je po 35. letu skrajni čas, da začnete uporabljati tudi kremo proti gubicam.

Modni vodič tridesetletnice Pri dvajsetih se praviloma ne ukvarjamo s tem, da bi bili v oblačilih videti mlajši. Po tridesetem pa morajo ženske paziti, da ne zapadejo v preveč resne in konvencionalne vode. Britanska raziskava iz leta 2012 je dokazala, kako pomembna so dejansko oblačila pri določanju starosti ženske. Na neki 55-letni manekenki so preizkusili 12 različnih stajlingov, na podlagi katerih ji je 2400 anketirancev določilo starost od 47 do 62 let. Pomladila so jo mladostniška oblačila, ki so poudarila njeno silhueto.

Zato se izogibajte razvlečenim majicam in preširokim ali predolgim krilom. Izberite modno obutev, vztrajajte pri zmernih petah, ki bodo poudarile vašo ženstvenost. Ženske prevečkrat zanemarijo mladostniški pridih, ki ga ustvarijo modni dodatki – igrajte se s kombinacijo torbic, nakita in pasov. Vendar, pozor: ostanite pri elegantni zmernosti. Dovolite si nekaj barvne igrivosti, ne zapadite v monotonost in se naučite poudariti svoje najboljše dele telesa.

Kaj pa pričeska? Izbor pravih oblačil ne bo dosegel želenega učinka, če si boste dovolili nositi visok narastek ali celo dopustili, da bi na vaši glavi prevladala sivina. Privoščite si frizersko preobrazbo, skrajšajte dolžino las, privoščite si modno pričesko in se opogumite s kakšnim odtenkom bolj žive barve.

Ličila delajo čudeže Brez panike, ličenje vam ne bo vzelo veliko časa. Dovolj bo, če se boste naučili nekaj preprostih trikov:

- Uporabljajte senčila mat barve, ki bodo prikrila vaše gubice na vekah, bleščice jih namreč poudarjajo.

- Uporabljajte klešče za vihanje trepalnic.

- Izberite bolj nežne in naravne barve šmink in senčil za lička. Šminka z rožnatim odtenkom naj najde redno mesto v vaši torbici.

- Poskrbite za pravilno oblikovanje obrvi, pazite, da jih ne boste preveč populili ali pretirano poudarili s svinčnikom. Svetujemo, da prvič obiščete kozmetičarko, ki vam bo obrvi pravilno oblikovala.

- Odstranite si brčice.

- Izogibajte se tekočim pudrom rožnatih odtenkov, saj vas bodo postarali.

- Uporabljajte korektor za osvetlitev temnih kolobarjev pod očmi.

- Nikoli ne poudarjajte spodnje veke s črno barvico, saj bodo vaše oči videti bolj povešene.

- Ustnic nikoli ne obrobite s svinčnikom temnejšega odtenka.

Čas je za prvo kremo proti gubam Čeprav se vam zdi, da vaša koža ni pretirano zgubana, je po tridesetem letom nujno navadno kremo zamenjati s kremo proti prvim gubam. S pravilno nego kože boste lahko zelo uspešno in pravočasno upočasnili prve procese staranja in svoji koži povrnili izgubljeni sijaj. Izberite kakovostno kremo, za katero pa ni nujno odšteti ogromno denarja. Priporočamo kremo z izvlečkom naravnih jagod goji, ki zmanjšujejo znake utrujenosti in gube odpravljajo od znotraj. Pomembno je tudi, da vaša krema vsebuje zaščitni faktor, saj bo tako vašo kožo ščitila pred nastankom gub zaradi izpostavljanja soncu.

Telovadba, hrana in veliko vode Poskrbite za zdravo telo in boljše počutje z zdravim jedilnikom, obogatenim z vitamini, minerali in antioksidanti, ki uspešno ustavljajo proces staranja. Poleg hrane je pomembna redna hidracija vašega telesa – premalo pitja povzroča izsušenost kože, ki posledično vpliva tudi na staranje kože. Če še niste, je skrajni čas, da začnite živeti bolj aktivno. Izberite vadbo, ki vam najbolj odgovarja, in poskrbite za redno telesno dejavnost. Ne samo, da se boste počutili bolje, tudi vaše telo bo bolj gibčno, zdravo in vitko.

Ne spreglejte