Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2023,
9.28

Osveženo pred

1 leto

Oglasno sporočilo

Natisni članek

moda Philips PR članek

Petek, 7. 4. 2023, 9.28

1 leto

Trajnostna moda: kako skrbeti za oblačila na okolju prijazen način

Oglasno sporočilo

Trajnostna moda je koncept, ki se osredotoča na zmanjšanje negativnih vplivov mode na okolje in družbo. To vključuje ne samo izbiro trajnostnih materialov in proizvodnih procesov, ampak tudi podaljševanje življenjske dobe oblačil. Z našimi nasveti boste za svoja oblačila poskrbeli na okolju prijazen način.

Philips | Foto:

Zakaj je trajnostna moda pomembna?

Svet se sooča z velikimi okoljskimi izzivi, kot so globalno segrevanje, onesnaževanje in izčrpavanje naravnih virov. Veliko vlogo pri teh izzivih ima tudi modna industrija, ki je druga industrija na svetu, ki najbolj onesnažuje in prispeva k izpustom toplogrednih plinov, porabi vode in uporabi kemikalij. Poleg tega pa potrošniki pogosto kupujejo oblačila, ki so narejena iz poceni materialov, proizvedena na hitro in z zanemarjanjem delovnih pogojev delavcev v proizvodnji.

Trajnostna moda poskuša zmanjšati te negativne učinke mode na okolje in družbo. Cilj trajnostne mode je ustvariti oblačila, ki so narejena iz trajnostnih materialov, proizvedena s trajnostnimi procesi, z zmanjšanjem količine odpadkov ter s poudarkom na dolgotrajni in trajnostni uporabi oblačil.

Poleg tega pa lahko izberete tudi trajnostna oblačila in jih nosite dlje časa. Ta oblačila so narejena iz trajnostnih materialov, kot so organski bombaž, konoplja ali reciklirani materiali.

Kupujte kakovostna oblačila, ki bodo zdržala dlje časa, in prispevajte k trajnostni prihodnosti. | Foto: Kupujte kakovostna oblačila, ki bodo zdržala dlje časa, in prispevajte k trajnostni prihodnosti.

Prvi korak k trajnostnemu ravnanju z oblačili je nakup kakovostnih oblačil. Namesto da kupujete oblačila, ki so poceni in narejena iz slabih materialov, izberite oblačila, ki so narejena iz kakovostnih materialov in so dobro izdelana. Tovrstna oblačila so običajno dražja, vendar bodo zdržala dlje časa, prav tako pa jih boste lahko nosili več let. Izbira kakovostnih oblačil tudi zmanjšuje vašo porabo in s tem prispeva k trajnosti.

Drugi korak je pravilno pranje oblačil. Zanj uporabljajte manj detergenta in pralni stroj nastavite na nižjo temperaturo. Prav tako je pomembno, da ločite barvna oblačila od belih, da preprečite razbarvanje. Namesto sušilnega stroja sušite oblačila na zraku, kar zmanjša stroške in podaljša življenjsko dobo oblačil. Sušenje na soncu ima tudi naravne baktericidne učinke, ki pomagajo pri zmanjševanju bakterij in neželenih vonjav.

Tretji korak je pravilno shranjevanje oblačil. Preden oblačila shranite, jih dobro preglejte, da se prepričate, da so čista in suha. Oblačila shranjujte v suhem in temnem prostoru, ki ga dobro zračite. Vrečke iz blaga ali lesene škatle so primerne za shranjevanje oblačil, ker dihajo in omogočajo kroženje zraka.

Četrti korak je parno likanje z uporabo izdelkov za nego oblačil. Parno likanje odstrani gube in neželene vonjave. Parne postaje in likalniki Philips s paro odstranijo bakterije, ki se nabirajo na oblačilih. Z uporabo izdelkov Philips lahko oblačilom podaljšate življenjsko dobo in jim povrnete svež videz.

Poleg teh korakov lahko tudi sami izvedete nekaj trikov, ki vam bodo pomagali, da bodo vaša oblačila trajala dlje in videti kot nova.

Kako lahko s parnim likanjem podaljšamo življenjsko dobo oblačilom in prispevamo k trajnostni prihodnosti?

Likanje s paro z uporabo parnih postaj in steamerjev Philips je eden od načinov, kako lahko podaljšamo življenjsko dobo naših oblačil. Tukaj je nekaj nasvetov, kako lahko to dosežemo:

Odpravite gube

Gube so eden od glavnih razlogov, zakaj se oblačila hitro obrabijo. Likanje s parno postajo Philips vam lahko pomaga, da odstranite gube z oblačil, ne da bi jih morali popolnoma likati. Izdelki Philips imajo posebno funkcijo, ki omogoča, da se para neprekinjeno sprošča. Tako učinkoviteje in hitreje odstranite gube z oblačil. Parna postaja Philips s tehnologijo OptimalTEMP ne bo, zagotovljeno, poškodovala nobene tkanine, primerne za likanje, prav tako pa bo vaša oblačila tudi varovala.

Likanje s parnimi postajami Philips je, zahvaljujoč tehnologiji OptimalTEMP, popolnoma brezskrbno. | Foto: Likanje s parnimi postajami Philips je, zahvaljujoč tehnologiji OptimalTEMP, popolnoma brezskrbno.

Osvežite vonj oblačil

Pogosto se zgodi, da so oblačila še vedno čista, vendar imajo neprijeten vonj. Namesto da bi jih takoj prali, lahko uporabite steamer Philips, ki vaša oblačila osveži. Para ima namreč lastnost, da uničuje bakterije in odpravlja neprijetne vonjave. Enostavno obesite oblačilo na obešalnik in ga z nekaj kratkimi potegi pare osvežite. To je tudi učinkovit način za odstranjevanje vonjav po kajenju, kuhanju in drugih neprijetnih vonjavah, ki se lahko zadržijo na oblačilih.

S steamerjem zlahka odstranite neprijetne vonjave in bakterije z oblačil.  | Foto: S steamerjem zlahka odstranite neprijetne vonjave in bakterije z oblačil.

Popravite in očistite oblačila

Pogosto se zgodi, da se oblačila poškodujejo, raztegnejo ali dobijo neprijetne mucke. S čistilnikom tkanin Philips lahko enostavno odstranite volnene mucke s svojih najljubših puloverjev ali odej. Prihranili boste denar, vaša oblačila pa bodo spet videti kot nova.

S pomočjo čistilnika tkanin bodo vaša oblačila zopet videti kot nova. | Foto: S pomočjo čistilnika tkanin bodo vaša oblačila zopet videti kot nova.

Preprečite nabiranje prahu

Nabiranje prahu na oblačilih lahko povzroči hitro obrabo materiala. Zato je pomembno, da redno odstranjujete prah s svojih oblačil. Parna postaja ali steamer Philips lahko služi kot učinkovito orodje za odstranjevanje prahu z oblačil. Oblačilo enostavno obesite na obešalnik in ga pogladite s paro, ki bo nežno odstranila prah in oblačilo bo spet videti sveže.

Trajnostno ravnanje z oblačili je pomemben korak k bolj trajnostnemu načinu življenja. Namesto da vedno kupujete nove kose oblačil in jih pogosto zavržete po nekaj nošenjih, bi morali več pozornosti nameniti trajnostni uporabi oblačil in zanje skrbeti na dolgi rok. To poleg tega, da zmanjšuje stroške in vaš vpliv na okolje, tudi pomaga ohranjati kakovost in življenjsko dobo vaših oblačil.

Vedno več ljudi se zaveda pomembnosti trajnostne mode in skrbi za okolje. Trajnostna moda ni samo način oblačenja, ampak tudi življenjski slog. Z manjšimi spremembami lahko vsak od nas prispeva k bolj trajnostni prihodnosti mode in skrbi za okolje.


Naročnik oglasnega sporočila je VERSUNI.

Ne spreglejte