Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 10. 2014,
10.05

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zvezdnice

Petek, 10. 10. 2014, 10.05

3 leta, 11 mesecev

Torbice, ki so jih navdihnile slavne lepotice (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Modni oblikovalci se kdaj svojim muzam poklonijo tudi tako, da jim posvetijo kakšno svojo kreacijo. Svojo torbico imajo med drugim tudi princesa Diana, Sofia Loren in Lana Del Rey.

Diane Kruger + Diane (modni oblikovalec Jason Wu)

Zadnja zvezdnica, ki se lahko pohvali s torbo s svojim imenom, je igralka Diane Kruger. Torbica z imenom Diane oblikovalca Jasona Wuja bo na prodaj v dveh velikostih, v trgovina pa naj bi prišla v začetku leta 2015. Wu torbico opisuje kot "preprosto, ženstveno in brezčasno – besede, s katerimi bi lahko opisal tudi Diane".

Jane Birkin + Birkin (modna hiša Hermès)

Ena od najbolj znanih in zaželenih torbic na svetu je model birkin iz modne hiše Hermès. Ime je dobila po igralki in pevki Jane Birkin, potem ko je na letalu spoznala Jeana-Louisa Dumasa, takrat vodjo francoske modne hiše. Ko je svojo torbo pospravljala v predal nad sedeži, ji je padla na tla, Jane pa je Damasu potožila, kako težko najde usnjeno torbo, ki bi bila dovolj prostorna, hkrati pa elegantna. Preostalo je zgodovina.

Grace Kelly + Kelly (Hermès)

Ostajamo pri modni hiši Hermès, ki je enega od svojih ikoničnih kosov posvetila igralki, pozneje pa monaški kneginji Grace. Ta se je v torbico s podpisom Hermès zaljubila leta 1954 med snemanjem filma To Catch A Thief, nato pa se od nje skoraj ni ločila. Leta 1977 je modna hiša torbico, do takrat znano pod imenom Sac à dépêches, preimenovala v Kelly.

Princesa Diana + torbica D (modna znamka Tod's)

Pokojna princesa Diana je oboževala preprosto torbico modne znamke Tod's. Po princesini smrti so torbici nadeli ime D-bag, torej torbica D. Rada jo nosi tudi žena Dianinega sina Williama, Kate Middleton.

Lana Del Rey + Del Rey (modna hiša Mulberry)

Pevki Lani Del Rey je modna hiša Mulberry priročno oblikovano torbo posvetila leta 2012. Gre za enega najbolj prodajanih modelov, k priljubljenosti torbice pa je veliko prispevala tudi Lana, ki jo zelo rada nosi.

Sofia Loren + Sofia (modni oblikovalec Salvatore Ferragamo)

Čudovita Italijanka je pred desetletji veljala za eno najlepših Zemljank, zato ni čudno, da jo je za svojo muzo imel tudi sloviti modni oblikovalec Salvatore Ferragamo. Sofia in Salvatore sta bila tesna prijatelja, zvezdnica pa je navdihnila tudi eno izmed oblikovalčevih torbic, ki ji je nadel ime – Sofia.

Jessica Stam + Stam (modni oblikovalec Marc Jacobs)

Jessica Stam morda ne spada med zvezdnice, ki bi jih poznali vsi, je pa zagotovo zvezda modnega sveta. Navdušila je tudi modnega oblikovalca Marca Jacobsa, ki je po njej poimenoval rokersko torbico Stam, prepoznavno po prešitem vzorcu in verigi.

Gisele Bundchen + Gisele (Luella Bartley)

Leta 2002 je modna znamka Luella Bartley predstavila igrivo torbo z veliko zanimivimi podrobnostmi ter jo poimenovala Gisele. Seveda po najbolje plačani manekenki na svetu, Brazilki Gisele Bundchen.

Jackie Kennedy + Jackie (modna hiša Gucci)

Modna hiša Gucci je eno od svojih najbolj znanih torbic sprva imenoval Bouvier, ko pa je ta postala priljubljen modni kos Jackie Kennedy, so jo preimenovali njej v čast – v Jackie.

Sofia Coppola + SC (Louis Vuitton)

Režiserka Sofia Coppola velja za pravo modno ikono, da je po njej poimenovana torbica, pa se je menda zgodilo po naključju. Ko je leta 2007 obiskala svojega prijatelja Marca Jacobsa, takrat glavno oblikovalsko ime modne hiše Louis Vuitton, je želela le kupiti eno od torbic. Zgodilo pa se je, da je navdihnila oblikovalca, da ji je posvetil povsem nov dizajn. Torbico je poimenoval SC.

Alexa Chung + Alexa (modna hiša Mulberry)

Z eno najbolje prodajanih torb vseh časov se lahko pohvalijo pri Mulberryju. Leta 2009 so predstavili torbo Alexa, ki ji je ime posodila Alexa Chung, televizijska voditeljica in modna ikona. Torba Alexa je doživela tudi veliko ugodnejših "kopij", ki so si jih lahko privoščile tudi najstnice.

Ne spreglejte