Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

oskarji rdeča preproga

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.09

8 let

Top 10 nepozabnih oblek z Oskarjev (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Le še en dan nas loči od najbolj razkošne in težko pričakovane rdeče preproge leta. Še preden izberemo letošnje zmagovalne obleke, poglejmo v zgodovino.

Osvežimo spomin na deset najlepših oblek s podelitve najprestižnejših filmskih nagrad, ki vsako leto tik pred pomladjo poskrbi za najbolj vznemirljivo rdečo preprogo v Hollywoodu, če ne celo na vsem svetu. Pobrskali smo po arhivu preteklih podelitev in sestavili seznam nepozabnih, elegantnih, drznih in pravljičnih toalet.

1. Halle Berry v rdeči in zelo prosojni obleki (2002)

Halle Berry je leta 2002 kot prva temnopolta igralka v zgodovini prejela oskarja za glavno žensko vlogo. Prislužila si ga je z vlogo v filmu Monster's Ball, na podelitev pa je prišla v temno rdeči obleki Elie Saab, ki je privabljala poglede s prosojnim životcem, ta se je postavni Halle prilegal kot ulit.

2. Michelle Williams v rumeni obleki in z močno rdečo šminko (2006)

Igralka Michelle Williams vedno očara s svojimi oskarjevskimi toaletami. Čeprav je zadnja leta elegantna kratkolaska, se nam je v spomin zapisala predvsem kot dolgolaska v živo rumeni plisirani obleki oblikovalke Vere Wang. Michelle je v opazni rumeni toaleti prišla na podelitev leta 2006, tedaj nominirana za igralko v stranski vlogi v filmu Gora Brokeback.

3. Hillary Swank v modri obleki z golim hrbtom (2005)

Leta 2005 nas je očarala Hillary Swank, ki je prejela zlati kipec za glavno vlogo v filmu Punčka za milijon dolarjev, prevzela pa ga je v čudoviti temno modri obleki modne znamke Guy Laroche. Spredaj povsem zaprta obleka z dolgimi rokavi je svoj element presenečenja skrivala zadaj, Hillary je namreč razkrivala dobršen del lepo natreniranega hrbta.

4. Sandra Bullock v zlati vezenini (2010)

Vedno krasna je tudi Sandra Bullock, igralka, ki bo tudi letos med najbolj pričakovanimi lepoticami rdeče preproge. Leta 2010 je na njej blestela v zlati obleki z vezeninami Marchesa, ki jo je lepo dopolnila s kodri, počesanimi na stran, in močno rožnato šminko. Tega leta se je Bullockova razveselila oskarja za glavno vlogo v filmu Zgodba o prvaku (The Blind Side).

5. Gwyneth Paltrow v popolni belini (2012)

Če si nekatere zvezdnice dajo duška in na Oskarje pridejo oblečene kot princeske z razkošnimi vlečkami, je učno lekcijo iz minimalizma v zadnjih letih pokazalo kar nekaj igralk. Med njimi Gwyneth Paltrow, ki je leta 2012 za Oskarje izbrala presenetljivo izčiščeno obleko Toma Forda s pripadajočim ogrinjalom. Vsekakor boljša izbira od tiste rožnate obleke s tankimi naramnicami, v kateri je pred leti prevzela oskarja za vlogo v Zaljubljenem Shakespearu.

6. Amy Adams v pudrastem razkošju (2013)

Med tistimi, ki skoraj brez izjeme na Oskarjih zadenejo v polno, je tudi Amy Adams, ki je nosila že vse od oblek preprostih krojev, pri katerih je izstopala barva, do razkošnih toalet, kakršna je bila ta, v kateri je po rdeči preprogi stopala lani. Obleka znamke Oscar De La Renta je imela preprost životec brez naramnic, zato pa se je od pasu navzdol spustila v pravo razkošje volančkov iz tila. Amy je uspelo obleko, ki bi lahko bila tudi kičasta, nositi s kraljevsko držo.

7. Nicole Kidman v opazni rdeči obleki (2007)

Vedno zanimiva je tudi Nicole Kidman, ki nas kdaj navduši bolj, kdaj manj. Med njenimi toaletami smo izbrali rdečo obleko, ki jo je na podelitvi kipcev nosila leta 2007. Obleka Balenciaga je lepo poudarila Nicolino vitko postavo in bledo polt, pika na i pa je bila velika pentlja pri vratu. Igralka, takrat blondinka, z modnimi dodatki ni pretiravala in je izbrala zgolj nekaj zapestnic in zlato ročno torbico. Nekaj let pozneje je za manjši kiks poskrbela mlada Emma Stone, ki se je na Oskarje leta 2012 oblekla v precej podobno obleko znamke Gianbattista Valli.

8. Meryl Streep v Lanvinovi ekoobleki (2012)

Čeprav ne spada več med najmlajše igralke, pa Meryl Streep vsako leto znova dokazuje, da zna leta izvrstno skriti in pri svoji postavi poudariti najboljše. Zvesta ostaja dolgim oblekam z zanimivim dekoltejem v obliki črke V, pri čemer njene obleke poudarjajo še pas in ramena. Dolgočasje razbija s svetlečimi materiali, tudi bleščic se ne boji. Tako je bilo tudi leta 2012 , ko je Streepova oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Železna Lady prevzela v bronasti obleki znamke Lanvin.

9. Lepo poudarjene obline Octavie Spencer (2012)

Istega leta je Meryl Streep med četverico najboljših igralcev leta družbo delala Octavia Spencer, ki je svoj zlati kipec dobila za stransko vlogo v filmu Služkinje. Igralka, ki bi svojo postavo lahko skrila pod dolge metre tkanin, se je določila drugače in uspelo ji je doseči popolnost. V obleki znamke Tadashi Shoji smetanove barve, ki so jo še bolj ljubko naredili kratki rokavi in biserčki, je bila Octavia preprosto čudovita.

10. Cate Blanchett z nenavadnimi detajli (2011)

Od avstralske igralke Cate Blanchett lahko vedno pričakujemo kaj drugačnega, nenavadnega, presenetljivega. Roko na srce, to tudi vedno dobimo, zato že komaj čakamo, s čim nas bo razveselila letos. Leta 2011 je tako svetlolaska na Oskarjih nosila nežno rožnato obleko znamke Givenchy s številnimi drobnimi detajli, vključno z rumenimi delčki na hrbtni strani obleke. Da gre za pravo umetniško delo, dokazuje tudi to, da je modna hiša Givenchy Catino obleko ustvarila skupaj z draguljarno Van Cleef & Arpels.

Ne spreglejte