Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
22. 8. 2017,
19.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

moda visoke pete čevlji Christian Louboutin

Torek, 22. 8. 2017, 19.18

6 let, 6 mesecev

To je pravi razlog, zakaj so podplati čevljev Christian Louboutin rdeči

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Christian Louboutin | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Že lep čas legendarni čevlji znamke Christian Louboutin z rdečim podplatom so takšni postali zahvaljujoč pravi barvi laka za nohte, ki ga je v pravem trenutku nosila asistentka slavnega oblikovalca.

Največ genialnih stvari se rodi iz smešne zamisli in enako se je zgodilo s salonarji Christiana Louboutina. Francoski oblikovalec jim je namreč legendarni rdeč podplat dodal leta 1993, po tem, ko je hotel dodati piko na i navadnim črnim salonarjem, a ni vedel, kakšno.

Nato je zagledal krvavo rdeč lak za nohte svoje asistentke, si ga sposodil in pobarval podplate.

Moje skice v realnosti niso izpadle tako dobro in nisem mogel dognati, zakaj. Dvodimenzionalna skica se mi je na papirju zdela močna, a ko sem jo prelil v tridimenzionalen objekt, mu je primanjkovalo energije. V navalu jeze, ker mi ni uspelo poživiti dizajna, sem spontano zagrabil stekleničko rdečega laka svoje asistentke in z njim pobarval podplat. V trenutku sem vedel, da bo prineslo uspeh!

Christian je v prvih letih prodal 200 parov na leto. Leta 2012 se je lahko pohvalil, da jih proda kar 700 tisoč na leto. | Foto: Getty Images Christian je v prvih letih prodal 200 parov na leto. Leta 2012 se je lahko pohvalil, da jih proda kar 700 tisoč na leto. Foto: Getty Images

Rdeča barva že 24 let krasi vse podplate. | Foto: Getty Images Rdeča barva že 24 let krasi vse podplate. Foto: Getty Images

Od takrat je prav vsem čevljem znamke Louboutin dodajal krvavo rdečo barvo, a seveda ne iz stekleničke laka za nohte.

Rdeča barva podplatov je tako postala njegov prepoznavni znak in pred kratkim je v spomin in poklon rdečemu laku za nohte izdal celo svojo kolekcijo lakov za nohte v drzni steklenički.

Christian Louboutin ima oboževalke po vsem svetu, nedvomno največja pa je ameriška pisateljica Danielle Steel, ki naj bi imela več kot šest tisoč parov louboutink. Znano je, da jih je nekoč v eni izmed njegovih trgovin naenkrat kupila kar 80.

Cena enega para Louboutink se začne pri 400 evrih, cena para, narejenega po meri, pa pri štiri tisoč evrih.


Vas zanima še, kako je nastal legendarni vzorec znamke Louis Vuitton? Hoteli so jo zaščititi pred ponaredki, a je postala najbolj kopirana na svetu ...


S

Save

Ne spreglejte