Težka torbica? Pet načinov, kako bo občutno lažja.

Povprečna ženska torbica naj bi vsebovala kar 67 stvari! Zavoljo ramen in hrbta jo je bolje malce izprazniti.

Težka torbica? Pet načinov, kako bo občutno lažja.
Foto: Getty Images

Zdravniki pravijo, da je zdrava teža torbice, ki ne obremeni preveč ramen in hrbta, tri kilograme. A kaj hitro lahko postane težja, saj je iz dneva v dan več stvari, ki jih je treba pospraviti vanjo. Ne samo najnunejši pripomočki, kot so ključi, denarnica, torbica za ličila, sončna očala ... Vse več žensk si vanjo pospravi še kakšne balerinke, glavnik, notesnik in še in še.

Kje torej začeti in kako zmanjšati težo?

Denarnico zamenjajte za etui za kartice. Za dnevne opravke najbrž potrebujete le kartico ali dve, osebno izkaznico in nekaj gotovine. Zjutraj razmislite o tem in težko denarnico pustite doma.

Izločite nepotrebne lepotne pripomočke. Namesto da v trobico avtomatsko pospravite celotno kozmetično torbico, poskusite narediti selekcijo. Vzemite le najnujnejše pripomočke in tiste, za katere veste, da jih redno uporabljate.

Naredite selekcijo lepotnih pripomočkov in s seboj vzemite le najnujnejše. Naredite selekcijo lepotnih pripomočkov in s seboj vzemite le najnujnejše. Foto: Thinkstock

Vzemite dodatno torbo. Predmete, kot so tablični računalnik, prenosik, knjige in steklenico za vodo, raje pospravite v dodatno platneno torbo ali vrečko ter jo nosite na nasprotni rami. Tako boste malce porazporedili težo in poskrbeli za pravilnejšo držo.

Rešite se res težkih predmetov. Veliko kovancev je lahko krivo za dodatno težo, prav tako večji glavnik in težek notesnik. Preden odidete od doma, res premislite, kaj od tega boste čez dan resnično potrebovali.

V manjšo torbico gre tudi manj stvari. V manjšo torbico gre tudi manj stvari. Foto: Getty Images

Nosite manjšo torbico. Manjša torbica pomeni manj stvari. Z njo boste "prisiljeni" v izbiro pripomočkov, ki jih res potrebujete, brez dodatne krame.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • NiniKaka / 10.08.2016. ob 10:56

    “Kje torej začeti in kako zmanjšati težo? - Vzemite dodatno torbo“... Bravo, odličen nasvet!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano