Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2015,
13.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

šminka ustnice ličenje

Petek, 27. 11. 2015, 13.58

6 let, 6 mesecev

Temna šminka je lahko zapeljiva, a jo morate znati nositi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Temne šminke so trenutno eden bolj priljubljenih trendov v ličenju, a je treba njihov odtenek izbrati premišljeno, predvsem pa jih je treba pravilno nanesti.

"Opažam, da so zelo moderne temne šminke. Na fotografijah so mi zelo všeč, ko se z njimi namažem sama, pa se mi zdi, da sem videti kot klovn," nam je napisala bralka. Za nasvet, kako nositi temne odtenke šminke, kateri odtenek izbrati in kako jo nanesti, smo vprašali vizažistko in stilistko Petro Fröhlich.

Ženske s toplim podtonom kože bodo najbolje videti s šminko, ki je nekje vmes med rdečo in vijoličasto, medtem ko bo ženskam s hladnim podtonom kože na ustnicah najbolj laskala vijoličasta barva v hladnih tonih. Nasvet, kako določiti podton svoje kože, najdete tukaj.

Če niste prepričani, kateri ton šminke je topel ali hladen, vzemite s sabo v drogerijo bel robček in odtenke šmink preizkusite na njem, saj bo njihova barva prišla najbolj do izraza na beli podlagi. Po tem testiranju pa šminko z vatirano paličico nanesite na ustnice. Če ste s to barvo videti bolj utrujeni, ni prava za vas, če pa vas poživi, ste našli pravi odtenek zase.

Pri temni šminki morate še posebej paziti, da se ne razmaže Pri močno obarvani šminki si ne morete privoščiti, da bi se čez dan razmazala, zato poiščite mat šminko z dolgo obstojnostjo. Nanašajte jo s čopičem za ustnice, saj je tako nanašanje najbolj natančno, pa še ne nanesete je preveč. Svinčnik za ustnice naj bo v enaki barvi, kot je šminka. Na koncu lahko nanesete tudi bleščilo za videz bolj sočnih in polnih ustnic, a samo na sredino spodnje in zgornje ustnice, da se šminka ne bi razmazala.

Če so ustnice temno obarvane, naj bo preostanek obraza nevtralen Ko nosite temnordečo ali vijoličasto šminko, pustite preostanek obraza nevtralen. Seveda zasenčite in osvetlite konture obraza ter dodajte rdečilo za lica, vendar ne pretiravajte s senčili za oči. K močni šminki najbolj pristajajo oči, lepo začrtane s črtalom, ali res nežno osenčene oči.

K temni šminki kombinirajte tudi primerna oblačila – ne nosite preveč temnih oblačil, sploh če imate rjave ali črne lase, saj boste videti preveč temačno.

Ne spreglejte