Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
27. 10. 2016,
19.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

Natisni članek

parfum dišava vonj nasvet

Četrtek, 27. 10. 2016, 19.30

6 let, 7 mesecev

Skrivnosti žensk, ki vedno dobro dišijo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85
parfum, dišava | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Hiter namig: za to ni zaslužen samo pravi parfum, temveč še nekaj drugih dejavnikov.

Vztrajno in pretirano odišavljanje ni ključ do uspeha. Če hočete pustiti dober vtis v obliki lepega vonja, ki se še dolgo širi za vami, potem ko že zapustite prostor, je za to potrebno malce več.

Izberite močnejše vonje. Parfumi, ki dišijo sladko in temeljijo na sadnih vonjih, se hitro razdišijo in ne pustijo vtisa. Ko izbirate dišavo, bodite pozorni na malce močnejše, a ne premočne vonje. Podlaga sandalovine je na primer dobra izbira.

Plastenje vonjev za dober rezultat. Ste že opazili, da nekatere drogerije prodajajo pakete izdelkov iste dišave? Obstaja razlog za to. Če boste med prhanjem uporabili določeno dišavo, za tem na telo nanesli losjon istega vonja in dodali parfum, boste zagotovo dišali ves dan.

Popršite ga na prava mesta. Pršenje na vrat je stalnica, prav tako nanos na zapestja in za ušesa, pa ste kdaj pomislili na kolena? Morda se sliši čudno, a na tem mestu bo toplota vašega telesa delovala dišavi v prid in jo širila navzgor. Na takšno nanašanje parfuma prisega tudi igralka Halle Berry, ki pravi, da je to najboljši način ohranjanja lepega vonja ves dan.

Ne shranjujte ga v kopalnici, temveč v bolj suhem prostoru. | Foto: Thinkstock Ne shranjujte ga v kopalnici, temveč v bolj suhem prostoru. Foto: Thinkstock

Najboljši čas za nanos je po prhanju. Takrat je koža še rahlo vlažna, zato bolje vpija dišavo. Poleg tega je veliko bolje, da se odišavite, ko še niste oblečeni, saj se s tem izognete madežem na oblačilih, ki jih lahko pusti parfum.

Kožo redno mažite z vlažilno kremo. Zaradi enakega razloga je dobro, da kožo redno mažete s primerno vlažilno kremo, saj bo tako lažje in bolje vpijala parfum.

Parfum primerno shranjujte. Kopalnica je vlažno in toplo okolje, ki ni primerno za parfum, saj se dišava ne ohranja dobro in izgublja moč vonja. Primernejše je, da ga hranite v bolj hladnem in suhem prostoru, na primer v predalu za nakit.

Čez dan osvežite dišavo z dodatnim pršenjem. Prav nič ne škodi, če imate v torbici manjšo stekleničko svojega najljubšega parfuma, da osvežite dišavo.

Save

Ne spreglejte