Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2013,
8.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

lepota poletje piling

Torek, 16. 7. 2013, 8.42

8 let

Sedem lepotnih nasvetov za to poletje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poleti se naša koža obnaša drugače. Vročina, močno sonce, klorirana in morska voda, potenje ... Vse to vpliva na naše telo in še na občutljivejšo kožo obraza.

Na škodljive sončne žarke nas strokovnjaki opozarjajo na začetku vsakega poletja, dejstvo pa je, da naši koži škoduje še vse kaj drugega. Negovati jo je treba čez vse leto, nega pa se v različnih letnih časih vseeno malce razlikuje. Poleti se sprostimo, na vrsti so dopusti, zabave, sprehodi po promenadi, obiski večernih koncertov … s tem pa veliko priložnosti, da oblečemo nove oblekice z razprodaj in pokažemo zagorelo kožo. Da boste res lahko ponosne na svoj videz, lahko za svojo kožo poskrbite tudi s pomočjo naslednjih nasvetov. Zaščita pred soncem je obvezna Krema za sončenje naj ne bo vaš obvezni pripomoček le na plaži ali bazenu, temveč si jo vsaj na obraz nanesite kar vsak dan. Zjutraj namesto dnevne kreme za podlago pred ličenjem nanesite nežno kremo z visokim zaščitnim UV-faktorjem. Tako bo vaš obraz zaščiten tudi med vsakodnevnimi opravki. Če na prostem preživite veliko časa ali pa se odpravljate na vroče počitnice ali izlet v gore, izberite kremo s še višjim zaščitnim faktorjem. Pilingi za gladko, sijočo kožo Veliko žensk se ne zaveda, kako pomemben del nege telesa je piling. Z njim odstranimo odmrle kožne celice, telo zmasiramo in s tem pospešimo prekrvavitev. Koža, ki je redno negovana s pilingi, bo veliko dlje obdržala pridobljen ten, obenem pa bo tudi videti bolje. Z redno masažo in pilingom lahko izboljšamo tudi stanje tistih delov telesa, ki jih je napadel celulit. Dišeče pilinge lahko kupite v trgovini ali pa si ga pripravite sami. Odlično se obnese zmes kave, sladkorja in oljčnega olja, ki ji dodate tudi žličko kajenskega popra. Poskusite!

Kaj pa ustnice? Koža na ustnicah je še posebej občutljiva in tanka, zato nanjo ne smemo pozabiti. Ustnice zaščitimo z mazilom, ki vsebuje zaščito pred UV-žarki, s tem pa bomo poskrbeli, da jih klorirana in slana morska voda ne bo izsušila. Ne pretiravajte s pudrom! Poleti, ko se zaradi visokih temperatur bolj potimo, je vsak dodaten sloj ličil odveč. Kaj če bi zjutraj izpustili nanos tekočega pudra in si nepravilnosti raje prekrili s korektorjem v čopiču in si nanesli puder v prahu? Zaradi težke podlage kože ne bo dihala, brez nje pa se boste počutili bolje … Da o robčkih, s katerimi si boste obrisali pot z obraza in bodo umazani zaradi pudra, niti ne govorimo. Voda, voda, voda Tudi to, kako pomembno je popiti zadostno količino tekočine, poslušamo ves čas. A res je, če bo naše telo primerno hidrirano, se bo to poznalo tudi na naši koži. Če ne morete popiti toliko vode, pojejte nekaj kosov sočnega sadja ali sveže zelenjave, vodo pa nadomestite z nesladkanimi sadnimi in zeliščnimi čaji. Pomanjkanje tekočine je poleti pogost krivec omedlevic in slabega počutja, zato imejte stekleničko vode vedno pri sebi.

Izkoristite naravo Poletje je čas obilja domače zelenjave in sadja, ki jih lahko uporabimo tudi za različne domače lepotne pripravke. Ni boljšega, kot vase in nase dati nekaj, kar smo minuto prej utrgali na domačem vrtu. Kumaro narežite na rezine, jih razporedite po obrazu in si privoščite petnajst minut lepotnega počitka. Kumare bodo kožo napele in osvežile. Limonin sok nanesite na konice las in sonce jih bo osvetlilo … Zagotovo poznate kak naraven lepotni nasvet! Kaj pa stopala? Sezona odprtih čevljev poskrbi za to, da so naša stopala vidna tudi drugim ljudem. Za samozavesten korak sebi in njim privoščite posebno nego. Pripravite slano kopel, nato odstranite trdo kožo na petah. Stopala posušite z brisačo in jih namažite z bogato mastno kremo. Če se odpravljate spat, obujte tanke bombažne nogavičke. Ne pozabite še na živahen odtenek laka za nohte!

Ne spreglejte