Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 2. 2016,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

modni nasvet obleka barve

Torek, 9. 2. 2016, 12.41

8 let

Se črna res poda k vsemu? Ne, če imate vijoličasto obleko.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tokrat za bralko, ki se pripravlja na sinov maturantski ples, izbiramo primerne modne dodatke k obleki, ki jo že ima.

"Za sinov maturantski ples sem si kupila obleko v barvi slive, zdaj pa me zanima, kakšne dodatke bi lahko kombinirala k njej," nam je pisala bralka, ki jo zanima predvsem, katera barva nakita, čevljev, torbice in pasu bi se prilegala k tej precej posebni barvi obleke.

"Načeloma velja prepričanje, da se črna barva poda k vsemu, ampak to zagotovo ni edina niti najboljša možnost, ko gre za kombiniranje koktajl obleke v vijoličasti oziroma slivovi barvi z modnimi dodatki in čevlji," odgovarja stilistka in vizažistka Petra Fröhlich. "Kot že vemo, pa so ravno dodatki in čevlji tisti, ki odločajo, ali je naš stajling dober ali slab."

Katere barve torej kombinirati k vijoličastim odtenkom?

Kožna barva Zelo priporočljiva barva je kožna, sploh ko gre za čevlje, ki se bodo k obleki vijoličasto-slivove barve odlično podali in jo še bolj poudarili. Dodate lahko "clutch" torbico v črni ali kožni barvi ter pas v enakem odtenku. Glede na to, da je bralka visoka, si lahko privošči širok modni pas, dodaja stilistka. "Ta bo vašo silhueto še lepše definiral, lahko pa se odločite tudi za tanek pas v barvi torbice."

Zlata Deluje podobno kot kožna barva, je pa vsekakor bolj drzna možnost. Pomembno je, da premišljeno izberete odtenek. Če je barva dodatkov presvetla, bodo odvrnili pozornost z obleke.

Srebrna Tudi srebrna je odlična izbira za kombiniranje z obleko v barvi slive. Izberite odtenek, ki ni preveč kontrasten barvi obleke.

Vijoličasta Je ena od najbolj klasičnih kombinacij, saj se bo tako celoten stajling ujemal in dodatki ne bodo odvračali pozornosti z obleke. Odločite se lahko za nekoliko svetlejši odtenek slivove ali celo za barvo sivke, da dosežete lep kontrast. Če se odločite za to možnost, naj bodo vsi dodatki v istem odtenku. "Glede na to, da boste na dogodku zagotovo plesali, glejte, da bodo čevlji predvsem udobni in ne previsoki, še posebej, če niste vajeni visokih petk," priporoča Fröhlichova.

Ne spreglejte