Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
5. 4. 2016,
20.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Sabina Remar nakit kolekcija

Torek, 5. 4. 2016, 20.07

6 let, 6 mesecev

Sabina Remar si je uresničila otroško željo in postala oblikovalka

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Upešna manekenka je predstavila dve kolekciji nakita, ki nosita njeno ime.

Sabina Remar je ena tistih nekdanjih misic, ki je po zmagi na Miss Universe daljnega leta 2004 ustvarila uspešno manekensko kariero. Že deset let je obraz Lisce, postala je obraz profesionalne kozmetike Parisax, redno jo videvamo na slovenskih modnih revijah, prevzela je vodenje poletne šole manekenstva Fashion Summer School, zdaj pa je svoj čut za modo usmerila še v oblikovanje nakita.

Njeno navdušenje nad umetnostjo in oblikovanjem se je rodilo že v otroštvu, šele pred dobrim mesecem pa so njene želje in ideje postale realnost. "Nekega lepega dne sem spoznala krasno Mihaelo Kežman. Menila je, da sem oseba, ki bi znala v njen nakit vnesti življenje in z njim dihati. Kaj kmalu pa sem našla svojo vizijo, kako naj bi unikatni kosi poosebljali mojo osebnost v vsej svoji veličini. Najino sodelovanje se je spontano in zelo hitro poglabljalo v lepo prijateljstvo, polno novih domislic. Takoj sva začelai zbirati ideje, oblike, tehnike, imena, embalaže in vsega, kar spada zraven," nastanek kolekcije Nakit by Sabina Remar opisuje Sabina.

Sabinin nakit je unikaten, ročno oblikovan, izdelan iz polimerne gline z različnimi dodatki, sestavljata pa ga dve kolekciji: kolekcija S in kolekcija Moč besed.

Kolekciji Nakit by Sabina Remar lahko kupite prek spleta. (Foto: Marci Marcone) | Foto: Kolekciji Nakit by Sabina Remar lahko kupite prek spleta. (Foto: Marci Marcone)

Ves nakit je odsev Sabininih misli

Medtem ko marsikatere manekenke in zvezdnice liniji nakita posodijo le ime, vse drugo pa prepustijo oblikovalcem, je pri Sabini drugače. "Podpisujem se pod celotno idejno zasnovo, od oblik, barv, dodatkov, poimenovanj … Celostna podoba kolekcije je odsev mojih idej, zamisli, izkušenj in ne nazadnje mojega osebnega navdiha," razlaga Sabina in dodaja, da Mihaela kot strokovnjakinja na svojem področju poskrbi za izvedbo in za to, da nakit dobi točno takšno podobo, kot si jo je zamislila Sabina.

Sabina Nakit by Sabina Remar posveča ženskam z željo zavedanja neponovljive edinstvenosti. (Foto: Marci Marcone) | Foto: Sabina Nakit by Sabina Remar posveča ženskam z željo zavedanja neponovljive edinstvenosti. (Foto: Marci Marcone)

"Zame je najdragocenejši nakit tisti, katerega prejmeš od osebe, ki jo imaš najraje, zato ga posledično čuvaš kot nekaj najdragocenejšega na tem svetu," pravi Sabina. (Foto: Marci Marcone) | Foto: "Zame je najdragocenejši nakit tisti, katerega prejmeš od osebe, ki jo imaš najraje, zato ga posledično čuvaš kot nekaj najdragocenejšega na tem svetu," pravi Sabina. (Foto: Marci Marcone)

Nakit je jasno sporočilo, kdo smo

Za kolekcijo nakita se je odločila predvsem zato, ker verjame, da ima posebno moč komuniciranja s svetom. "Nakit je dodatek, ki daje jasno sporočilo, kdo smo in v kaj verjamemo. Z njim lahko počnemo vse mogoče. Z enim samim kosom nakita lahko svoj stil krasno dodelamo, ga spremenimo, mu dodamo edinstven pečat in ne nazadnje tudi sporočilnost."

Sama trenutno najraje nosi svoj nakit, saj je ustvarjen v popolnem sožitju z njenimi željami in osebnostjo, sicer pa so ji najbolj všeč minimalistični kosi, kot so recimo tanke verižice z minimalističnimi obeski.

"Nakit je dodatek, ki daje jasno sporočilo kdo smo in v kaj verjamemo." (Foto: Marci Marcone) | Foto: "Nakit je dodatek, ki daje jasno sporočilo kdo smo in v kaj verjamemo." (Foto: Marci Marcone)

Prisega na srebro in na kose, ki živijo dolgo

Med policami trgovin, ki ponujajo "instant" nakit, Sabine ne boste našli, saj raje kupuje kose, ki trajajo in so posebne narave. Najbolj jo očarajo srebrni odtenki, a se v zadnjem času pusti prepričati tudi rožnatemu zlatu. Pregovor Nikoli ne reci nikoli pa se je v njenem odnosu z nakitom izkazal za še kako pravilnega. "Večkrat sem se zalotila pri tem, da mi določen kos nikakor ni bil všeč, a ko sem ga vključila v celotno sliko videza, je zažarel," priznava in dodaja, da vsak kos nakita najde svojo zgodbo.

Ne spreglejte