Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 1. 2014,
21.18

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maja Šušnjara intervju

Sobota, 4. 1. 2014, 21.18

4 leta, 5 mesecev

Pri moških so najbolj kritična točka za samozavest lasje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V pogovoru z vizažistko in specialistko mikropigmentacije smo spregovorili tudi o medicinski mikropigmentaciji.

Poleg mikropigmentacije poznamo tudi medicinsko mikropigmentacijo. Kje je ta najbolj prisotna? Ženske se za medicinsko mikropigmentacijo odločajo po rekonstrukciji dojk, saj tam barva prsne bradavice ni enaka prejšnji. Ko svoje delo opravi estetski kirurg, nastopimo mi in dojke karseda približamo videzu pred operacijo. Večinoma pri operaciji dojk, ko se odstrani rakavo tkivo, prsna bradavica ostane, ko pa to ni možno, se ta naredi s pomočjo kože iz drugega dela telesa, ki je bela. V teh primerih torej to rekonstruirano prsno bradavico mikropigmentiramo in ustvarimo čim bolj naraven videz. To je namreč še tista zadnja stran v knjigi pri procesu, ki traja zelo dolgo časa.

Kje vse nastopi medicinska mikropigmentacija? Poleg prej omenjenega je s postopki medicinske mikropigmentacije mogoče tudi barvno korigirati določene brazgotine, vitiligo, lise na telesu in obraz, ki nekatere ljudi motijo, spet drugi pa s tem brez težav živijo. Vsem strankam že v začetku povem, da barva nikakor ne bo enaka, bo pa videz boljši, saj bo med odtenki manjša razlika. Pri moških lahko denimo skrijemo tudi plešavost, kjer z majhnimi pikicami ustvarimo videz lasišča.

Dobri rezultati so tudi pri uporabi posebne iglične metode, kjer z mikro poškodbami spodbudimo kožo k zdravljenju in s tem odpravljamo vidne posledice brazgotin oziroma jih zmanjšamo. V večji meri je to lahko uporabno tudi pri odpravljanju posledic aknaste kože.

Zanimivo je recimo to, kako nas na telesu zmotijo različne stvari. K meni je pred časom prišla gospa, ki je imela brazgotino na rami, ki je ni motila, drugačna zgodba pa je bila z neko drugo manjšo brazgotino na stopalu, ki pa jo je želela odpraviti. Zdi se mi, da so za brazgotinami pogosto povezana neka čustva, situacije, zato imajo ljudje do različnih brazgotin na svojem telesu drugačen odnos.

Kako se razvijajo tehnike, ki jih uporabljate pri delu? Področje, na katerem delam, se še vedno razvija. Mi nismo zdravniki, ker nudimo le estetske posege, storitve. Mikropigmentacija lahko predstavlja alternativo, prvi korak, ki ga lahko naredimo, ne da se odločimo za kirurški, estetski poseg. Lahko naredimo zelo majhne spremembe, ki pa bodo stranki veliko pomenile, saj se bodo znebili občutka, da nek del telesa ni tak, kot bi si želele. In to je tudi neka stopnička k zdravljenju naše osebnosti, zaradi katere se ljudje včasih odločajo za estetsko kirurgijo.

Običajno sicer s kirurgi sodelujemo, saj ti opravijo poseg in pridejo do določene faze, kjer lahko nastopimo mi. Tu je tudi premalo osveščanja med ljudmi, saj večina ne ve, da se da določene stvari rešiti tudi brez posega na operacijski mizi.

Bi lahko rekli, da so pri moških najbolj kritična točka za samozavest lasje? Gotovo. Ženske smo navajene skrbeti za tisoč in eno podrobnost na sebi, moški imajo pa namesto vsega tega svoje lase. Pri izgubi las mikropigmentacija predstavlja daljšo rešitev, saj se z drobnimi pikicami/točkami, ki jih ustvarimo na lasišču, ustvari občutek, da imamo tudi na delih, kjer je prisotna plešavost, lase. Da ta tehnika deluje, morajo biti lasje pobriti, da potem v kombinaciji s pigmentacijo delujejo skladno. Rezultati po tej metodi so odlični, saj z obliko lasišča naredimo obraz, ki je v skladu z očmi in ustnicami očem privlačne oblike.

Vizualno ta rešitev deluje kot lasje, ki so začeli rasti. Gre torej za alternativo, če se ne odločimo za presaditev las oziroma za drugo možnost.

Ne spreglejte