Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 7. 2021,
18.27

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

2

Natisni članek

blefaroplastika Salome Rebeka Dremelj Sanja Grohar

Torek, 20. 7. 2021, 18.27

2 leti, 9 mesecev

Preprost lepotni poseg, ki je obnorel znane Slovenke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

2

Rebeka Dremelj | Rebeka Dremelj se je odločila, da bo tako kot vedno odkrita s svojimi bralkami, zato je spregovorila o korekciji vek. | Foto Nepremagljiva.si

Rebeka Dremelj se je odločila, da bo tako kot vedno odkrita s svojimi bralkami, zato je spregovorila o korekciji vek.

Foto: Nepremagljiva.si

Če je nekoč med lepotnimi popravki prednjačila povečava prsi, se zdaj vedno več žensk odloča za precej manjši in manj invaziven poseg, ki pa naredi veliko razliko - korekcijo vek.

lepotni poseg
Trendi Kaj vse je pametno vedeti, preden se odločite za lepotni poseg?

V zadnjem letu so se za blefaroplastiko oz. kirurško korekcijo kože in maščobnih blazinic na vekah odločile vsaj tri znane Slovenke: nekdanji misici in pevki Sanja Grohar in Rebeka Dremelj ter Salome.

Vse tri so o posegu odkrito spregovorile s svojimi sledilci na družbenih omrežjih ter z njimi delile celoten postopek: od prvega pregleda in okrevanja do končnega rezultata. Njihova odkritost je bila med sledilci zelo dobro sprejeta, saj jih je kar nekaj priznalo, da so se pred časom tudi sami odločili za tovrsten popravek na očeh oziroma da resno premišljujejo o njem.

Tako Sanja kot Rebeka in Salome so se za blefaroplastiko odločile zaradi izrazito povešenih vek, kar jih je začelo zelo motiti. "Moj pogled deluje utrujen, to je nekaj, kar si želim že dlje časa," je priznala Sanja, Rebeka je imela enako težavo. "Moje veke so zelo povešene! In to me moti! Že lep čas," je zapisala na svoji spletni strani Nepremagljiva.si, kjer je delila tudi fotografije okrevanja.

Salome pa je pred svojim posegom dejala, da "včasih lahko že majhna sprememba naredi veliko razliko. Ta razlika pa lahko neskončno osreči nekoga, ki si želi mladostnejšega videza."

Kaj je blefaroplastika?

Korekcija zgornjih očesnih vek ali (zgornja) blefaroplastika je kirurški poseg, s katerim odstranijo odvečna tkiva očesne veke, ki pogosto pripomorejo k temu, da so oči videti utrujeno in dajejo občutek težkih oči, ali pa celo vplivajo na vidno polje. 

Poseg se večinoma izvede v lokalni anesteziji, posebne priprave nanj niso potrebne in ne zahteva dolgotrajnejšega okrevanja. Pacient se lahko na delo vrne v od sedmih do desetih dneh. 

Blefaroplastiko izvaja večina priznanih slovenskih lepotnih kirurgov in estetskih zdravnikov, ki imajo za to ustrezno znanje in izkušnje. Pred vsakim lepotnim posegom se dobro pozanimajte o zdravniku in njegovem delu, predvsem pa naj cena ne bo glavno vodilo pri izbiri strokovnjaka. To nam je v lanskem intervjuju zaupal tudi priznani nizozemski estetski zdravnik Job Thuis, ki pravi: "Včasih me ljudje vprašajo, zakaj neki izdelek na naši kliniki stane toliko, na drugi pa manj. Povem jim, da ne plačaš izdelka, temveč storitev."

Blefaroplastika velja za preprost poseg, po katerem se pacient na delo lahko vrne že po enem tednu okrevanja. | Foto: Getty Images Blefaroplastika velja za preprost poseg, po katerem se pacient na delo lahko vrne že po enem tednu okrevanja. Foto: Getty Images

"Počutje je neprimerljivo s stanjem pred operacijo"

"Če potegnem črto, je seštevek naslednji: super izkušnja. Nič strašnega. Treba si je pač vzeti tisti teden dni dopusta in prve tri dni odležati, kar niti ni tako slabo," je po okrevanju sporočila Rebeka in dodala, da se je "znebila odvečne kože, oči so veliko lažje, bolj spočite, in ne le moj videz, tudi počutje je neprimerljivo s stanjem pred operacijo. Zato na podlagi lastne izkušnje in izkušnje svoje prijateljice blefaroplastiko priporočam vsem, ki imate težave s težkimi vekami."

Enakih misli je tudi Sanja, ki je na svojem profilu na Instagramu popravku vek namenila celo serijo zgodb, Salome pa je vse skupaj strnila v dva daljša videa.

Preberite tudi:

igor Višnjar, Nevio Medved
Trendi "Slovenke ste zelo ozaveščene ženske in ste končno začele skrbeti zase" #intervju
Nina Suvorov
Trendi "Slovenci s plastičnimi operacijami ne pretiravamo, ko nas nekaj moti, to popravimo in smo zadovoljni" #intervju
Ne spreglejte